Política 17/03/2015

Bustos espera que l'arxiu del cas de les dietes de la FMC sigui "el final d'un malson injust"

L'expresident de la Federació de Municipis de Catalunya defensa també la legalitat del regal de 70 rellotges a alcaldes que deixaven la FMC, una peça per la qual segueix imputat

Ara / Acn
2 min
Manuel Bustos, expresident de la FMC i exalcalde de Sabadell.

BarcelonaL'exalcalde de Sabadell i expresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) Manuel Bustos espera que l'arxiu de la investigació sobre els suposats sobresous de l'entitat sigui "el final d'un malson injust". En una publicació a la seva pàgina de Facebook, Bustos ha reiterat la legalitat de la seva gestió i ha afirmat que l'arxiu demostra que "no es va cometre cap delicte" perquè la FMC és una entitat de caràcter privat, malgrat que es nodreix de les aportacions econòmiques dels ajuntaments. També ha defensat la legalitat del regal de rellotges a diversos alcaldes que plegaven de la FMC, peça que no ha estat arxivada i per la qual també està imputat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exalcalde comença el seu escrit justificant-se per portar molts dies sense escriure en la seva pàgina i diu que no és perquè no tingui coses per compartir, que assegura que les té, sinó que afirma que no ho fa "unes vegades per prudència i d'altres per responsabilitat". Ha decidit pronunciar-se aquest dilluns després que l'Audiència de Barcelona hagi decidit l'arxiu de la investigació sobre el cobrament de suposats sobresous que haurien percebut diversos alcaldes vinculats a la FMC.

Bustos defensa que la causa s'ha arxivat "perquè ha quedat demostrat que és una entitat de caràcter privat i que no es va cometre cap delicte en les retribucions per responsabilitat i dedicació". Afirma que no defensa només la legalitat d'aquestes retribucions sinó també que van ser percebudes "pel treball realitzat" i "declarades a hisenda, com és normal i legal en totes les administracions, empreses, entitats i organitzacions de molts tipus".

Afegeix que tampoc hi ha delicte en "la gestió de detalls institucionals que es van obsequiar per part de la FMC als alcaldes i alcaldesses que s'acomiadaven després d'anys de dedicació a l'entitat". Amb això fa referència a la investigació que també porta la jutgessa del cas Mercuri pel regal de rellotges de luxe que la FMC va fer el juliol del 2011 per la seva pertinença al Consell Nacional de l'organització i que encara no ha estat arxivada. En aquesta causa hi ha una vintena d'alcaldes imputats.

Crítica al tracte rebut

D'altra banda, aprofita el seu escrit per criticat la "desproporcionalitat i la revolada mediàtica" que ha suposat, assegura, la instrucció d'aquesta peça, "com la de moltes altres", i la "voracitat" amb que el tracten segons ell alguns mitjans de comunicació i polítics, comportament que assegura que ha generat "un dany irreparable". Afirma que davant d'això només el reconforta la família, els amics, les persones més properes i especialment moltes persones, algunes de les quals assegura ni conèixer, que durant aquest dilluns li han fet arribat "no només la seva alegria i la seva estima, sinó també la seva confiança que a pesar de l'esforç d'alguns no han perdut".

Mostra la seva alegria "especialment" per les persones que "també injustament" han passat per un període difícil per aquesta investigació i apunta que de manera especial pels alcaldes imputats "que han estat vexats injustament". També lamenta que hi hagi personal tècnic de la FMC que hagi patit conseqüències i espera que "se les restitueixi com els correspon". Finalitza el seu escrit esperant que aquest arxiu sigui el final d'un "malson injust" no només per a ell "sinó també per a moltes altres persones".

stats