Política 12/03/2015

Gemma Calvet: "No estem per fiscalitzar res, sinó per col·laborar"

La diputada i experta d'ERC que assessorarà el Govern en matèria de transparència assegura a Catalunya Ràdio que si els republicans no s'integren en l'estructura del Govern és perquè Mas "ho va declinar"

2 min
En primer pla, Jordi Turull, Oriol Junqueras, Gemma Calvet i Ernest Maragall a la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir / PERE VIRGILI

Barcelona"No estem per fiscalitzar res, només faltaria. Treballem per contribuir i impulsar accions polítiques en els àmbits de les estructures d'estat o en l'eix sobre transparència amb què nosaltres creiem profundament". D'aquesta manera argumentava la diputada d'ERC i ara assessora del Govern a proposta dels republicans en matèria de transparència, Gemma Calvet, la tasca que assumiran ella i dos experts més d'Esquerra -Marcel Coderch i Josep Ginesta- per impulsar les estructures d'estat, la transició nacional en matèria d'infraestructures estratègiques i l'aplicació de la llei de transparència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet en reiterades ocasions una crida perquè els republicans s'integressin en el Govern, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio Calvet ha deixat clar que el cas és que no s'integraran en les estructures del Govern per la negativa, precisament, d'Artur Mas: "ERC no entra al Govern perquè Mas va declinar l'entrada".

Fruit de l'acord Mas-Junqueras

La diputada republicana, que com Coderch i Ginesta no tindrà sou ni s'integrarà en les estructures executives del Govern, ha insistit a emmarcar el nomenament com la continuïtat del pacte Mas-Junqueras del 14 de gener, que ha recordat que passava perquè ERC acceptava ajornar les eleccions fins el setembre a canvi que Mas acceptava concórrer-hi en diferents candidatures ideològicament contraposades. Davant les veus que insisteixen a revifar el debat sobre la fórmula de concórrer a les eleccions -una o més llistes, o fins i tot una llista impulsada per l'ANC amb què el full de ruta de l'entitat amenaça els partits si no es posen d'acord-, Calvet ha dit a TV3 que ERC "confia" que es respectarà el pacte. "El plantejament de l'acord del 27-S va ser molt clar i públic. Hi ha el compromís de no tornar a demanar la candidatura unitària, i és un compromís adquirit amb les entitats [Òmnium, ANC i AMI] al davant. Cal respectar i confiar en aquest acord", ha conclòs.

stats