Política 12/03/2015

Calvet confia que els experts d'ERC facilitin la preparació del 27-S com unes plebiscitàries

La diputada republicana espera que la col·laboració doni confiança a la ciutadania tot i que encara s'ha de traçar la metodologia de treball

Roger Tugas
1 min
Gemma Calvet, diputada d'ERC, en el debat de la llei de consultes, al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaLa diputada d'ERC i assessora del Govern en matèria de transparència, Gemma Calvet, espera que la seva col·laboració i la dels altres dos experts elegits pels republicans serveixi per "teixir complicitat" i donar "confiança a la ciutadania", malgrat que ha lamentat que Artur Mas no volgués que el partit entrés formalment al Govern. "Treballarem perquè els propers mesos siguin preparatoris per convocar la ciutadania per votar sobre la independència", ha explicat als passadissos del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Calvet ha insistit que la seva tasca no serà la de fiscalitzar el Govern, sinó una "presència col·laborativa" per "crear sinèrgies i cooperar des de la discrepància". La diputada, però, encara no sap com desenvoluparan la seva tasca, i ara cal "fixar un calendari de reunions per fer un seguiment i aportar propostes".

I quines garanties hi ha que aquesta col·laboració serà més efectiva que anteriors proves fallides com l'entrada d'un dirigent d'ERC com a eventual al departament d'Economia al principi de la legislatura? "La metodologia i la bilateralitat han de servir per trobar una fórmula el màxim de transparent de cara a la ciutadania i positiva per a l'acord", assenyala Calvet, que espera que "el Govern ho entengui també en positiu".

stats