Política 13/12/2013

El PP rectifica i diu ara que no ha encarregat res més a l'advocat Carlos Rey

Considera que un cop arxivat el cas Método 3 finalitza també la relació amb el penalista que va redactar la sentència de mort de Puig Antich

Sara González
1 min

BarcelonaLa presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest divendres que el seu partit va sol·licitar els serveis com a penalista de Carlos Rey per portar el cas Método 3 i que, un cop arxivada la causa, no té cap encàrrec més amb l'advocat. Fa 39 anys, Rey va redactar, en solitari i en qualitat de vocal ponent del tribunal militar, la sentència que condemnava a mort Salvador Puig Antich, tal i com va publicar dijous l'ARA. Llicenciat en dret el 1971, Rey era capità auditor al cos jurídic militar de l'exèrcit franquista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que inicialment fonts del PP van explicar a l'ARA que no tenien intenció de prescindir dels serveis d'aquest lletrat "d'extraordinari prestigi", Camacho ha dit ara que no tenen amb ell cap altre encàrrec. Rey va assegurar a aquest diari que, a partir del cas Método 3, estava duent "alguna cosa més" del PP. Camacho no ha volgut aclarir si el fet que no es retracti de la contractació d'un advocat amb l'historial de Rey és una banalització del franquisme i la pena de mort.

L'advocat va assegurar que no es "penedeix" d'haver redactat la sentència de mort de Puig Antich perquè ho va fer "en aplicació de la llei vigent" i fins i tot va afirmar que "potser fa 40 anys la sentència i la pena de mort eren justes". Si va admetre però, que no és "partidari de la pena de mort" encara que condemnés Puig Antich i que no va ser còmode, però que ho va fer en "compliment del deure".

stats