Política 07/09/2017

El tret de sortida de la campanya unitària pel 'sí' serà a Tarragona

JxSí, CUP i les entitats sobiranistes confien reunir a 6.000 persones al Tarraco Arena

Aleix Moldes / Núria Orriols
1 min
La Diada a Tarragona

BarcelonaFalten 24 dies per al referèndum i només una setmana perquè comenci la campanya electoral. El Parlament va aprovar aquest dimecres el marc legal per fer-lo possible i s'espera que aquest mateix dijous el Tribunal Constitucional suspengui la norma. El Govern, però, està determinat a tirar endavant l'1-O malgrat les suspensions i els advertiments de la justícia espanyola i el sobiranisme ja es prepara per a la campanya electoral que, segons ha pogut saber l'ARA, començarà el 14 de setembre al vespre a la ciutat de Tarragona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Tarraco Arena és l'escenari escollit per al simbòlic primer míting de campanya, que reunirà els representants del 'sí' al complet. ERC, PDECat, la CUP i també les entitats sobiranistes (ANC i Òmnium Cultural) compartiran protagonisme en el que esperen que sigui un míting massiu a la capital tarragonina, una zona poc procliu als independentistes. Els organitzadors ja ho tenen tot previst i han fet la reserva de l'espai, però encara no han començat a publicitar l'acte. Esperen arribar a les 6.000 persones, un nombre rècord per a un míting a Tarragona.

La campanya del 'sí' té previstos tres grans actes unitaris, el més gran dels quals s'organitzarà a Barcelona. La resta dels actes els faran els partits i entitats per separat, segons expliquen, per apel·lar a tipus de votant diferents. Amb tota probabilitat la campanya del 'sí' serà l'única que es mobilitzarà durant els quinze dies previs a l'1-O perquè ni PP, ni PSC ni Cs tenen previst participar en la campanya electoral, i Catalunya en Comú i Podem no defensaran una opció en concret més enllà de la mobilització.

stats