CAS GÜRTEL
Política 21/07/2011

Les 10 frases sobre el cas Gürtel que han portat Camps pel camí de la dimissió

El fins ara president de la Generalitat valenciana sempre s'ha mantingut que era innocent en el cas dels vestits. Ha estat desafiant fins a l'últim moment i ha arribat a vaticinar que seria el PSOE qui pagaria la factura política de l'afer

Sergi Sabaté
2 min
Francisco Camps saluda després d'anunciar que dimiteix com a president de la Generalitat valenciana, envoltat de companys que l'aplaudeixen / EFE

BarcelonaLa dimissió de Francisco Camps com a president de la Generalitat, anunciada aquesta tarda, suposa el punt polític final a dos anys i cinc mesos d'investigació judicial sobre ell i altres exalts càrrecs dels seus governs i del partit per la suposada trama de corrupció del cas Gürtel. Va ser el 6 de febrer de 2009 quan dos funcionaris de Justícia es van presentar a la Conselleria de Turisme per reclamar l'expedient de l'expositor de la Comunitat Valenciana a Fitur, adjudicat a Orange Market. El 19 de febrer El País va publicar que la Fiscalia Anticorrupció implicava el president en la trama de corrupció i feia referència al pagament de 30.000 euros en vestits per a ell, cosa que Camps va desmentir en una compareixença d'urgència al costat de tot el seu Govern.

  • 19 de febrer del 2009: Assegura que la informació publicada era “un procés obert contra tot un partit polític”.
  • 10 de març del 2009: Insisteix que ell es paga els vestits: "Clar que em pago els vestits. Jo em pago els meus vestits".
  • 31 d'abril del 2009: En seu parlamentària Camps diu que té "unes ganes boges, boges, d'explicar públicament tot el que hi ha, que és res".
  • 21 de maig del 2009: El màxim dirigent valencià assegura que "no hi ha cap regal" i que ell sempre diu "la veritat", un discurs que ha mantingut inflexible al llarg d'aquests dos anys.
  • 7 de juliol del 2009: El TSJPV arxiva la causa. Aleshores, el president valencià afirma que "queden un o dos esglaonets" perquè aquesta "qüestió absurda sigui del passat".A més, apel·la que "la força de la democràcia és tan forta que s'ho emportarà per davant".
  • 22 d'octubre del 2009: Dies després de destituir a Ricardo Costa com a secretari general del partit, passa la patata calenta a Gènova: "Costa ha actuat sota les directrius del PP d'Espanya".
  • 22 d'octubre del 2009: Assenyala el PSOE rere la trama Gürtel: "les empreses vinculades al 'cas Gürtel' són amigues de la Moncloa". I insisteix: "El PSOE deixarà el govern d'Espanya per dues 'G'; pels GAL i per Gürtel".
  • 26 de maig del 2010: Camps insisteix en què tot es tracta d'un "muntatge que acabarà en res".
  • 21 de gener del 2011: Per Camps, el cas Gürtel no és significatiu ja que no respon preguntes al respecte perquè ell només parla de "coses serioses". Ho diu després que la Fiscalia Anticorrupció li demani una multa de 41.250 euros per delicte de suborn.
  • 20 de juliol del 2011: Camps dimiteix. I manté que és innocent: "Hem lluitat contra un sistema dur i brutal, un sistema que no trobarà en mi ni un euro més, ni un bé més que els que he declarat".
stats