Política 09/12/2010

Rajoy diu que dóna suport a Zapatero però carrega contra ell sense matisos

El líder del PP asseegura que l'estat d'alarma és l'exemple d'"una proclamació d'impotència" i acusa el president espanyol d'improvisar.

Joan Rusiñol
1 min

MadridMariano Rajoy carrega contra el govern espanyol per com ha gestionat la crisi i per haver deixat allargar un conflicte durant anys que, segons ell, va acabar explotant divendres passat. Pel líder de l'oposició l'estat d'alarma "equival a una proclamació d'impotència" i el decret que es va aprovar divendres, al Consell de Ministres, "la prova més evident de les seves improvisacions i el fracàs de la seva gestió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha provocat un dels moments més tensos del matí quan ha citat unes suposades paraules de Pérez Rubalcaba quan va acusar a un ministre de Foment del PP "d'inútil total". Hi ha hagut moments de confusió perquè, d'entrada, semblava una acusació seva contra el ministre José Blanco. Quan ha acabat la frase i ho ha aclarit, la bancada popular ha aplaudit amb fervor les paraules de Rajoy.

Les crítiques a Blanco però també han estat constant, a qui Rajoy acusa de dedicar-se al ministeri "a temps parcial" en referència a la seva dedicació a la vida interna del PSOE.

Tot i aquesta actitud, el líder del PP també ha deixat clar que, per ell, els culpables són els conroladors que van fer una vaga amb formes "il·legítimes, il·legals i intolerables".

stats