Política23/05/2019

Cara a cara entre la Colau activista i la Colau alcaldessa

A poques hores del debat amb Maragall, els comuns difonen un vídeo amb l'acte "més exigent"

M.o.

Barcelona"Senyora alcaldessa. Ja saps per què he vingut, oi?" Barcelona en Comú ha difós aquest dijous, quan falta només un dia per al cara a cara entre Ada Colau i Ernest Maragall (ERC), un vídeo que asseguren que és el debat a dos "més exigent de la campanya": el que protagonitzen l'Ada Colau alcaldessa i l'Ada Colau activista, caracteritzada amb la samarreta verda de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i el pentinat que portava Colau en l'època d'aturar desnonaments. Com si fos la consciència de la candidata dels comuns, l'activista s'asseu davant de l'alcaldessa i fa que reti comptes.

Cargando
No hay anuncios

"Has vingut a dir-me que no n’hi ha prou, que hem de fer més", li respon la candidata. I la Colau del passat li repregunta si està realment convençuda que és més útil a la institució. "No me n'he penedit, vam venir a tornar la ciutat a qui li pertany, a la gent, i no me'n penso oblidar", li respon la Colau del present. "Seré aquí per recordar-t'ho", li respon l'activista. La idea de no haver oblidat qui són i d'on venen és una de les que repeteixen de manera recurrent els comuns als mítings que estan fent aquests dies a les places de Barcelona, on es presenten com a hereus del 15-M i apunten que van fer el salt a la institució per intentar canviar les coses i que necessiten quatre anys més de govern per consolidar els canvis engegats.

Cargando
No hay anuncios

Aquest particular cara a cara es difon només unes hores abans del debat entre els dos candidats més ben situats a les enquestes. El que faran demà, a la SER, Colau i Maragall. La candidata dels comuns havia ignorat inicialment la petició dels republicans per fer-lo però, després d'una setmana de campanya i de veure com les enquestes coincidien a donar avantatge a ERC, va fer un cop de timó i va situar Maragall com el rival a batre. Va ser ella, llavors, qui va recordar la proposta del debat.