Política 25/02/2017

Puigdemont i la CUP acorden accelerar l'aprovació dels pressupostos si el Consell de Garanties esgota el termini

El president de la Generalitat es va reunir dimarts amb les diputades Anna Gabriel i Mireia Boya al Palau de la Generalitat per parlar de la possibilitat de convocar un ple extraordinari la setmana del 15 de març

Acn
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha reunit amb les diputades de la CUP Mireia Boya i Anna Gabriel / FERRAN FORNÉ

BarcelonaEl Govern no vol dilatar més l'entrada en vigor dels pressupostos de la Generalitat per a aquest 2017. Així, un cop la CUP va garantir el suport als comptes, l'objectiu de l'executiu és intentar que la maquinària es posi en marxa tan aviat com es pugui. Però la sol·licitud de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries de C's, PSC i PPC ha retardat l'aplicació del pressupost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu tenia previst que al ple del Parlament del 8 de març s'aprovessin els comptes, i així s'havia acordat amb la CUP. Però si l'òrgan consultiu esgota els seus terminis, no es podria fer aquell dia, i els pressupostos no es podrien substanciar fins al ple ordinari del dia 22 de març. Per evitar que passi tot aquest temps, el Govern i la CUP han acordat, segons ha pogut saber l'ACN, que si el dictamen del Consell de Garanties es presenta passat un mes, forçaran la convocatòria d'un ple extraordinari perquè es debatin, votin i aprovin la setmana del 15 de març.

La proposta, que parteix del Govern en sospitar que el Consell de Garanties podria esgotar el mes de temps que la llei li dona com a límit, la va traslladar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a les diputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Boya en una reunió dimarts al Palau de la Generalitat.

Els anticapitalistes van mostrar la seva conformitat i van donar el vistiplau a la proposta, que es posarà en marxa si el Consell de Garanties esgota els terminis.

stats