Política 21/01/2016

Puigdemont enceta la primera ronda de contactes com a president: rebrà Arrimadas i Colau la setmana vinent

Les trobades són a petició del nou líder de la Generalitat. L'exalcalde de Girona ha demanat "diàleg permanent" als consellers

O.m.
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, explica l'estructura del Govern al Parlament

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, encetarà la setmana vinent la seva primera ronda de contactes amb dirigents polítics des que és al càrrec. La primera en acostar-se a Palau serà la líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, que hi anirà dimecres vinent. El dia 5 de febrer, Puigdemont es reunirà amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. A pesar de les diferències polítiques entre el nou president i aquestes dues representants institucionals, la voluntat de Puigdemont és mantenir vies obertes amb tothom seguint l'encàrrec de "diàleg permanent" que ha fet als seus consellers, segons va assenyalar ahir en una compareixença parlamentària per explicar l'estructura del nou Govern. L'exalcalde de Girona manté la seva voluntat de reunir-se amb Mariano Rajoy o bé amb qui el succeeixi a la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts de presidència citades per l'ACN, el president vol que les reunions tinguin cert contingut. En el cas d'Arrimadas, per exemple, es vol preparar el terreny per arribar a qüestions futures que no estiguin relacionades amb el procés. Això podria incloure aspectes socials, econòmics o mediambientals. Puigdemont ja ha explicat en diverses ocasions que vol que la primera llei que entri al Parlament sigui la de canvi climàtic. El nou president, tot i l'acord d'estabilitat parlamentària que existeix amb la CUPque aposta per recuperar l'impost de successions–, vol ampliar l'espectre de socis per arribar a un acord ampli de cara a uns comptes que vol "expansius".

Pel que fa a la cita amb Colau, un dels aspectes que es tractaran serà el deute que té la Generalitat amb l'Ajuntament. Artur Mas i l'alcaldessa de Barcelona es van reunir el 31 de juliol per iniciar el desgel institucional. Les últimes dades disponibles apunten que l'administració catalana encara té pendent el pagament de 90,67 milions d'euros. Segons el consistori barceloní, aquests diners corresponen als imports vençuts pendents de pagament reconeguts pel govern català fins al 2013. L'exercici del 2014 resta pendent de liquidar.

stats