ELECCIONS 20-D
Política 14/12/2015

Chacón: "Només hi ha un possible president d'esquerres: Pedro Sánchez"

L'exministra confia en la bossa d'indecisos per millorar les expectatives dels socialistes

Barcelona
1 min
Carme chacón després de reunir-se amb la Taula del Tercer Sector.

SARA GONZÁLEZRecta final de la campanya i els socialistes no remunten. Si més no a les enquestes, que apunten una tendència de vot a la baixa mentre PP es consolida al capdavant, Ciutadans perd pistonada i Podem millora expectatives. Davant d'aquest escenari, des del PSC s'afanyen en accentuar el seu perfil de partit majoritari d'esquerres. "Només hi ha un possible president d'esquerres: Pedro Sánchez", ha avisat la candidata del PSC, Carme Chacón.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exministra ha fet una crida a la calma tot recordant que la bossa d'indecisos és "molt alta" i que dels sondejos es desprèn un evident desig de "canvi". Això sí, dóna per fet que a partir de la pròxima legislatura hi haurà "governs amb més d'un partit", amb la qual cosa ha reconegut que haurà d'aprendre "a fer coalicions de govern" o a governar amb "geometria variable". Davant del cara a cara que aquesta nit tenen el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el del PP, Mariano Rajoy, la dirigent socialista ha assegurat que Sánchez està "tranquil".

Chacón s'ha reunit aquest matí amb la Taula del Tercer Sector, des d'on ha defensat que les primeres mesures que ha de posar el nou govern després del 20-D han d'estar centrades en pal·liar la situació de les 700.000 llars que no reben cap ingrés. Ha detallat que en el seu programa inclouen la implantació d'un ingrés mínim vital pels ciutadans en aquesta situació i una llei d'habitatge que permeti la dació en pagament i impedeixi que ningú perdi el seu habitatge.

stats