Carrizosa descarta desercions de militants de Cs al PP a Catalunya "més enllà d'alguns trànsits irrellevants"

3 min
Carlos Carrizosa en una imatge d'arxiu

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha considerat aquest dimarts que el PP, "angoixat per la manca d'espai vital a la seva dreta" (per la competència de Vox) s'ha llançat a "la conquesta del centre". Aquesta és la causa, ha argumentat, de la guerra oberta contra Ciutadans des del fiasco de la moció de censura a Múrcia, que ha abocat la formació taronja a una greu crisi interna. Catalunya va ser l'avançada d'aquest xoc poc abans de les eleccions del 14-F, quan els conservadors van fitxar Lorena Roldán per a les seves llistes. No obstant, Carrizosa ha descartat que en els pròxims dies es produeixin desercions a Catalunya "més enllà d'alguns trànsits irrellevants".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que Inés Arrimadas va donar ahir per tancada la crisi amb una remodelació de l'executiva, els conservadors han cridat els quadres taronges a sumar-se a les sigles del PP. Aquest cap de setmana la crida es va materialitzar en Fran Hervías. Carrizosa ha acusat el partit de Pablo Casado d'haver-se "bolcat per comprar voluntats" a Múrcia, "una forma de corrupció". "Nosaltres lluitàvem contra la corrupció a Múrcia i la mateixa corrupció ens ha posat en un compromís: ha comprat tres dels nostres companys", ha dit. El dirigent taronja ha admès que "segurament" més quadres del partit es passaran a les files conservadores en els pròxims dies, però és un escenari que no preveu que tingui especial importància a Catalunya. "Hi ha una persona del PP al seu grup parlamentari, no estan per opes hostils", ha dit.

Carrizosa ha negat "absolutament" que l'expresident de Cs, Albert Rivera, estigui "darrere" l'operació del PP: "Em semblen teories conspiranoiques que no em crec". En canvi, sí que ha assenyalat Hervías: "Se'n va al PP a oferir als nostres càrrecs públics que facin el mateix que ell".

El president del grup parlamentari ha considerat, després de la reunió de l'executiva celebrada aquest dilluns, que calia "reconèixer" que es van cometre errors en l'operació a Múrcia, que ha resultat fallida i a més va fer reaccionar el PP avançant les eleccions a la Comunitat de Madrid. L'equivocació ha estat, segons Carrizosa, "no haver portat els nostres regidors i parlamentaris" a la regió "a parlar a totes les televisions, a dir què és el que s'han trobat de la corrupció del PP". "No vam venir aquí a callar, som l'únic partit espanyol sense cap investigació de corrupció", ha recalcat. "No vam comunicar prou bé perquè es veiés quina era la necessitat de fer una moció només a Múrcia, que era el focus de la corrupció", ha dit. Amb tot, Carrizosa ha donat per tancada la qüestió amb la remodelació de l'executiva anunciada ahir per incloure-hi diversos barons territorials.

La dreta comença la legislatura dividida

Les relacions entre Cs, PP i Vox a Catalunya no passen pel seu millor moment. El primer cop va ser dels populars, fitxant la fins llavors líder dels taronges Lorena Roldán per concórrer al 14-F -aquest dimarts Carrizosa encara se n'ha recordat dient que els que no "volien ser al partit, ja no hi són"- i a mesura que va avançar la campanya electoral es va deixar el pacte implícit de no-agressió de banda i els atacs creuats entre la dreta van marcar la recta final. Ara, fora del període electoral i els retrets habituals que implica, la treva entre Cs, Vox i PP encara no ha arribat. La ruptura es va evidenciar en la votació de la mesa del Parlament, on Vox va apostar per un candidat propi i taronges i populars els van criticar per no haver unit el vot en un sol candidat constitucionalista. "No hem vingut a repartir-nos el pastís", va denunciar llavors el líder ultra Ignacio Garriga. Pocs dies després, la relació entre PP i Cs encara es va trencar més amb l'esclat de la moció de censura a Múrcia i els efectes col·laterals a Madrid. Aquest dimarts, Carrizosa ha burxat encara més en la divisió de la dreta, recordant que Vox va anar per la seva banda en la votació de la mesa, i menyspreant al PP dient que "només un dels seus diputats" està afiliat al partit. També, davant l'amenaça que l'opa hostil dels populars als taronges a l'Estat es tradueixi a Catalunya, Carrizosa ha tornat a carregar contra el PP dient que "no els veu amb prou forces" per a provar una opa hostil.

stats