Política 20/11/2014

Els grups pro consulta al Parlament s'autoinculpen pel 9-N en una carta a Torres-Dulce

Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC), Dolors Camats (ICV-EUiA) i David Fernàndez (CUP) envien una missiva al fiscal general de l'Estat per fer-se coresponsables del procés participatiu pel qual es prepara una querella contra Mas, Ortega i Rigau

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEls portaveus parlamentaris dels grups sobiranistes han acordat aquest dijous una carta adreçada al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, en què s'autoinculpen pel procés participatiu del 9-N. Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC), Dolors Camats (ICV-EUiA) i David Fernàndez (CUP) són els que signen la missiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, la carta firmada pels quatre portaveus parlamentaris arrenca recordant la moció aprovada en l'últim ple de la cambra catalana, el 13 de novembre, on es rebutjava frontalment "qualsevol intent d'exigència de responsabilitat per via judicial" per la celebració del procés participatiu del 9-N. Els grups parlamentaris de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, que van aprovar la moció, van assumir "de manera solemne i col·lectiva totes les conseqüències" que se'n poguessin derivar.

A la carta, els quatre signants assenyalen que, un cop la fiscalia general de l'Estat ha acordat interposar una querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ara els seus grups parlamentaris recorden que el Parlament assumeix "totes les responsabilitats que se'n puguin derivar" del 9-N. Els grups de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP admeten ser els "coautors de les accions que s'imputen" a Mas, Ortega i Rigau.

stats