Política 04/04/2014

Cabrils: un cas de justícia ràpida per a la croada d'un veí contra la cessió del padró per al 9-N

L'alcaldessa, sorpresa perquè la jutge suspèn l'acord del ple abans que l'Ajuntament hagi tingut temps de respondre a la impugnació per via administrativa

Sílvia Barroso
2 min
L'alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (CiU), mostra la moció aprovada per cedir el padró per al 9-N / ACN

BarcelonaUn cas de justícia ràpida ha agafat per sorpresa l'Ajuntament de Cabrils, al Maresme. L'alcaldessa, Lina Morales (CiU), s'ha passat mig dia enganxada al telèfon aquest divendres, després que s'hagi anunciat que el jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona ha suspès l'acord del ple de cedir el padró municipal per a la consulta del 9-N "si la Generalitat ho demana algun dia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El ple va ser tot just dijous de la setmana passada i es va acabar a les dotze de la nit", s'exclama Morales en declaracions a l'ARA. L'alcaldessa recorda que l'únic regidor del partit Veïns Independents de Cabrils (VIC), Alfred Serrano, va anar al ple "de bracet amb un veí que jo no havia vist mai i que es veu que és president d'un partit que es diu Alianza Central Demócrata". Es tracta del jurista Alejandro Rusiñol, que al final del ple es va aixecar i va anunciar que presentaria un recurs contra la decisió aprovada.

"L'únic que vam aprovar va ser una declaració d'intencions en què diem que, si arriba el cas que la Generalitat ens demana les dades del padró per a una consulta, les lliurarem. I vam consultar amb l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades per assegurar-nos que no hi havia cap problema", puntualitza Morales.

En un consistori amb tretze regidors, l'acord va rebre vuit vots a favor (CiU, ERC, ICV i una regidora no adscrita), tres abstencions (PSC i Som Cabrils) i dos vots en contra (PP i VIC).

L'avís estava fet, per tant, però Morales està sorpresa de la velocitat amb què s'ha actuat, cosa que atribueix al "nerviosisme d'algunes persones" respecte de la consulta anunciada. "Jo crec que aquell home va presentar la impugnació administrativa i el mateix dia va presentar el recurs judicial, perquè els serveis jurídics de l'Ajuntament encara no han tingut temps de respondre-li la impugnació per la via administrativa i ja ens ha arribat la suspensió de la jutge", conclou l'alcaldessa.

Dilluns, un representant de l'Associació Catalana de Municipis representarà l'Ajuntament de Cabrils en la compareixença al jutjat en què la magistrada, Elsa Puig, decidirà si manté aquesta mesura cautelaríssima o bé l'aixeca fins que arribi el judici per analitzar el fons del cas.

stats