Política 04/04/2014

Una jutge suspèn l'acord de l'Ajuntament de Cabrils de cedir el padró per al 9-N

La magistrada aplica una mesura cautelaríssima perquè considera que el cas és "urgent". Ha citat les parts per a dilluns, per decidir si manté la mesura o l'aixeca

Sílvia Barroso
2 min
Un votant diposita una papereta a en una urna / ACN

BarcelonaEl jutjat contenciós número 2 de Barcelona ha ordenat suspendre cautelarment per la via d'urgència l'acord del ple de l'Ajuntament de Cabrils en què s'acordava posar a disposició de la Generalitat de Catalunya les dades del padró municipal i els instruments necessaris per a la possible celebració de la consulta sobre la independència prevista per al 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La magistrada aplica a aquest cas la normativa de les anomenades mesures cautelaríssimes, que es fa sense ni tan sols escoltar els arguments de la part demandada –l'Ajuntament de Cabrils– perquè considera que hi ha "circumstàncies d'especial urgència". Tot i admetre en la interlocutòria que l'acord de l'Ajuntament implicat és cedir les dades si la Generalitat ho demana i que no hi ha constància que ho hagi demanat, la jutge creu que "no hi ha cap dada que impedeix tenir la certesa que ho ha fet o que ho farà ben aviat".

La magistrada ha fixat la cita a dilluns per celebrar una compareixença en què escoltarà demandant i demandats per decidir si aixeca la mesura cautelar o la manté fins que es faci el judici i s'analitzi el fons de la qüestió.

Una de les parts "emplaçades" a assistir a la compareixença "per si li convé participar-hi com a codemandada" és l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Aquesta invitació es produeix perquè aquest organisme va emetre un informe sobre la cessió de dades del padró per al 9-N que ha estat inclòs al recurs presentat. Segons va explicar la directora de l'ens, Maria Àngels Barbarà, al Parlament, no hi ha cap impediment per a la cessió d'aquestes dades a la Generalitat per organitzar una consulta.

Qui és el demandant?

El cas contra la decisió de l'Ajuntament de Cabrils s'ha iniciat per un recurs contenciós administratiu presentat per Alejandro R.M., del qual no consta cap càrrec ni cap dada que el contextualitzi en la interlocutòria dictada per la magistrada Elsa Puig. Tot i que el govern espanyol va anunciar que s'oposaria a la cessió del padró per a la consulta, en aquesta resolució judicial no hi ha cap dada que vinculi el demandant amb cap organisme oficial. Alejandro R.M., que ha presentat el recurs com a ciutadà particular, és Alejandro Rusiñol, jurista i president del partit Alianza Central Demócrata.

stats