Política 22/01/2014

La infanta Cristina accedirà als jutjats per la mateixa porta de l'edifici que Urdangarin

El magistrat haurà de decidir si la infanta baixa en cotxe o a peu per la rampa

Acn
1 min
La infanta, pendent d'una imputació més que probable

PalmaEl jutge degà del partit judicial de Palma, Francisco Martínez Espinosa, ha començat a organitzar amb la policia la declaració de la infanta Cristina, prevista per al pròxim 8 de febrer. Entre els criteris, caldrà concretar si la infanta baixarà en cotxe o a peu per la rampa fins a l'accés del darrere dels jutjats de Via Alemanya. El seu marit, Iñaki Urdangarin, va baixar la rampa a peu les dues vegades que va acudir a declarar davant del jutge José Castro. Martínez Espinosa demanarà "de forma immediata" a la policia les mesures de seguretat "necessàries" per garantir la normalitat durant la declaració de la infanta, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes (TSJIB).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A partir dels requeriments que es plantegin el magistrat mantindrà les pautes generals d'accés a l'edifici o bé permetrà mesures excepcionals.

Segons ha indicat el TSJIB, s'han establert els criteris idèntics que es van adoptar el febrer de 2012 i de 2013 amb motiu de les compareixences d'Iñaki Urdangarin. En aquest sentit, atès que la citació s'ha fixat per a un dissabte i les dependències judicials de Via Alemanya estan tancades al públic, no es permetrà l'accés als mitjans de comunicació a l'interior de l'edifici. No obstant, s'habilitarà un espai per als mitjans a l'aparcament, al costat de la porta d'entrada als jutjats, per on accedirà la infanta.

Aquestes decisions han estat adoptades pel jutge degà en l'exercici de les seves competències i en funció dels criteris generals d'accés a la seu judicial de Via Alemanya, adoptats en junta de jutges, segons el TSJIB.

stats