CAS MERCURI
Política 11/07/2013

L'alcaldessa de Montcada demana que es depurin responsabilitats al PSC pel tracte rebut arran del cas Mercuri

María Elena Pérez reitera que la contractació de Carmina Llumà es va fer "sense cap tipus de pressió política" i en un procés "transparent i dins de la llei"

Sara González
2 min
L'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez / CRISTINA CALDERER

Montcada i ReixacL'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, ha exigit aquest dijous que es "depurin responsabilitats" pel tracte que ha rebut des de la seva imputació per un cas de suposat tràfic d'influències derivat de la trama Mercuri. "S'ha de fer un anàlisi intern dins del PSC, ja sigui al consell nacional o a l'executiva del partit perquè cap cap company torni a viure el que jo he viscut", ha dit Pérez, qui ha respost amb un silenci i un somriure a la pregunta de si s'ha sentit traïda per algun membre del partit. L'assessor jurídic de Pérez confia que la causa contra l'alcaldessa sigui arxivada abans del mes d'agost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pérez ha insistit en la seva innocència. Ha reiterat que la contractació de Carmina Llumà, excàrrec del tripartit, com a directora de l'Àrea Territorial de l'Ajuntament de Montcada es va fer "sense cap tipus de pressió política" i que la seva incorporació "no té cap rerefons delictiu" perquè el procés de selecció va ser "transparent i dins de la llei". L'alcaldessa ha subratllat que era "la candidata millor qualificada" i que mai es va canviar un "no apta" per un "apta" com es derivava de les converses telefòniques enregistrades entre l'exsecretari d'Organització del PSC Daniel Fernández i l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos. Després que dilluns es publiqués que la contractació de Llumà podria haver-se tancat en una reunió al carrer de Nicaragua el 18 de maig del 2012, Pérez ha assegurat que no ca ser així i que de reunions a la seu del PSC en té moltes i per diverses qüestions amb altres dirigents territorials. Ha afegit que l'única conversa que va tenir a Nicaragua sobre aquest tema va ser per demanar, entre vuit i nou mesos abans, si algú del partit coneixia a algun tècnic qualificat en planificació urbanística amb experiència.

Per tot això, Pérez ha assegurat que és "hora de dir prou" i posar fi a les "acusacions infundades, insults amb rerefons sexistes i de desprestigi" als quals considera que ha estat sotmesa. I és que en una conversa telefònica intervinguda per la policia, Bustos insistia a Fernández perquè truqués a Pérez per dir-li que contractés Carmina Llumà malgrat que suposadament aquesta no havia superat les proves de selecció: "Trúcala, trúcala, no te'n fiïs perquè aquesta nena és tonta del cul", li deia el 16 de maig del 2012. "Bé, doncs jo he dit, escolta, que agafin a l'empresa i del no apta treguin el no, d'acord?", afirmava Fernández a Bustos en una conversa telefònica dos dies més tard.

stats