Política 23/04/2011

Catalunya estreny els lligams amb el Japó en l'homenatge a les víctimes del terratrèmol

El president de la Generalitat i l'ambaixador japonès a Madrid comparteixen el català i el japonès en els seus discursos. El diplomàtic ha assegurat que la situació al seu país no és apocalíptica i que els productes alimentaris que exporten són fiables

Redacció
1 min
Artur Mas amb l'ambaixador japonés a Espanya, Fumiaki Takahashi / EFE

BarcelonaCatalunya i el Japó comparteixen "la determinació, el civisme, la confiança i la perseverança" en el seu caràcter nacional i aquests trets els agermanen i els ajuden a lluitar contra les adversitats. Aquest ha estat el missatge del president de la Generalitat, Artur Mas, en l'acte d'homenatge a les víctimes del terratrèmol que s'ha fet aquest dissabte de Sant Jordi a la Sagrada Família.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El català i el japonès han estat les llengües utilitzades en els discursos de Mas i de l'ambaixador del Japó a Madrid, Fumiaki Takahashi, que ha començat i acabat la seva intervenció en català i ha pronunciat la resta del seu missatge en la llengua del seu país, traduït al català per un intèrpret. El president de la Generalitat ha correspost l'esforç de l'ambaixador pronunciant unes paraules en japonès.

Fumiaki Takahashi ha agraït les mostres de suport dels catalans i també ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat. Segons l'ambaixador, l'afectació nuclear al Japó es limita a l'àrea de 20 quilòmetres a la rodona de la central de Fukushima evacuada. També ha assegurat que "els aliments que s'exporten des del Japó passen controls i són totalment fiables".

Amb el temple d'Antoni Gaudí com a escenari, mostres de la cultura japonesa i catalana s'han succeït en record dels 14.159 japonesos morts del desastre natural de l'11 de març. Hi ha hagut actuacions musicals i lectura de poemes catalans i japonesos, tot plegat presentat per l'actriu Montserrat Carulla i l'acte ha culminat amb El cant dels ocells.

stats