Política 27/01/2012

La ponència del congrés CDC aposta per liderar la transició nacional d'acord amb una majoria social "real"

El document, al qual ha tingut accés l'ARA, es presentarà demà el consell nacional. Estableix l'estratègia a seguir pel pacte fiscal i descarta una consulta prèvia a la negociació amb l'Estat

Oriol March
1 min
Artur Mas

BARCELONALa ponència política del congrés de CDC descarta una consulta pel pacte fiscal prèvia a la negociació del nou model de finançament amb l'Estat. Així es pot comprovar al document que aprovarà demà el consell nacional del partit i al qual ha tingut accés l'ARA. Els redactors de la ponència –dirigida pel portaveu del Govern i secretari de projectes, estudis i programes de CDC, Francesc Homs– situen la consulta com un element que s'ha de desenvolupar "en paral·lel" a les negociacions amb l'Estat per l'obtenció del pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CDC es postula per liderar el procés de "transició nacional", en la línia del que ja va anunciar el president de la Generalitat, Artur Mas, en el seu discurs d'investidura, i insta a crear una majoria social "real" per tal de teixir el "dret a decidir" sense límits que ha de menar el futur de Catalunya. Els nacionalistes volen fugir de la "mera proclama" per tal de legitimar el procés.

En l'àmbit econòmic, que també es tracta en el marc d'aquesta ponència –els responsables de CDC insisteixen que no es pot desvincular el fet nacional de la sortida de la crisi–, el text vol deixar clar que "amb ajustos no n'hi ha prou" i que cal establir el clima adequat per a la reactivació econòmica.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats