Política24/01/2015

CDC i Unió pugnen per liderar la llista a Vic i no descarten presentar-se per separat

Després que l'alcalde Josep M. Vila d'Abadal anunciés que no es presentaria, Convergència va moure fitxa per reclamar el lideratge de la candidatura d'un feu independentista

Europa Press

BarcelonaCDC i Unió pugnen per encapçalar la candidatura al municipi de Vic (Osona) i, de moment, sospesen la possibilitat de presentar-se per separat a les municipals de maig davant la falta d'acord fins ara. Fonts dels dos partits han explicat a Europa Press que es mantenen ferms en la voluntat de presentar els seus respectius candidats: Josep Arimany, en el cas d'Unió, i Anna Erra, en el cas de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La capital d'Osona, un dels feus electorals de CiU, fa 20 anys que té alcaldes d'Unió: Jacint Codina ho va ser del 1995 al 2007, i des de llavors ho ha sigut Josep M. Vila d'Abadal, que va estripar el carnet democristià el 2012 per discrepàncies amb el seu líder, Josep A. Duran i Lleida. Quan Vila d'Abadal, ara president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), va avançar que no repetiria com a alcalde, CDC va moure fitxa per reclamar el lideratge de la candidatura.

Cargando
No hay anuncios

Ara, però, fonts democristianes reivindiquen la potestat de la plaça i admeten que el diàleg amb CDC "no va per bon camí" perquè volen imposar la seva candidata. Des de Convergència, en canvi, consideren que els "toca" liderar la llista, i s'han marcat fins a finals de gener o principis de febrer per intentar arribar a un acord.

Si les discrepàncies perduren, les dues formacions admeten la possibilitat de concórrer amb llistes separades, i trencar així la tradició de fer-ho conjuntament. Tot i això, unes altres fonts han augurat que la decisió final "s'acabarà prenent des de la direcció de CiU" i hi ha qui apunta que Duran acabarà imposant Arimany com a cap de llista.