Chacón avisa que vol participar en el projecte de renovació del PSOE

No aclareix si es presentarà a les primàries perquè deixa el paper a jugar als seus companys

La que va ser aspirant a liderar el PSOE al 38 Congrés, Carme Chacón , ha assegurat aquest dijous que formarà part "d'un projecte de renovació" del seu partit però no sap encara "amb quin dorsal", perquè, segons ha dit, serà el que decideixin els seus companys .

En una entrevista a la Cadena Ser, en la qual s'ha presentat com "militant de base", ha assegurat que el projecte de " canvi" que va liderar al Congrés de Sevilla quan es va enfrontar a Alfredo Pérez Rubalcaba per la secretaria general segueix vigent . "Vaig a estar en un projecte de renovació, de canvi ", ha respost quan se li ha preguntat si es presentarà a les primàries per elegir el pròxim candidat a la Moncloa, si bé ha insistit que seran els seus companys els que diran quin serà el seu paper.

Chacón , que va abandonar a l'agost el seu escó al Congrés per marxar als Estats Units a fer classes a la universitat , ha elogiat en diversos moments de l'entrevista la tasca de l'actual líder del PSOE , especialment en la preparació de la Conferència Política que començarà el dissabte.

   També ha lamentat els resultats del CIS que es van conèixer ahir i que ha reconegut que li preocupa que el seu partit "no es recuperi", una dada que li resulta "encara més xocant " tenint en compte que la societat es declara majoritàriament més propera a les idees progressistes.