Política 07/05/2014

Un lleidatà, condemnat a pagar 1.300 euros per insultar la delegada del govern espanyol a Madrid

Cristina Cifuentes havia demanat 4 anys de presó però finalment hi ha hagut acord entre la Fiscalia i l'advocat de Luis J. M., el jove que va escriure "Calla, puta, que no tens dignitat"

Europa Press
1 min

MadridEl jutjat penal número 24 de Madrid ha condemnat Luis J. M., un jove lleidatà, a pagar 1.300 euros per un delicte d'injúries a la delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, a través de les xarxes socials. La sanció encara no està recollida en una sentència, tenint en compte que s'hi va arribar mitjançant un acord de conformitat al judici que es va fer aquest dimarts. Sí que consta, però, a l'acta de la vista oral, a la qual ha tingut accés Europa Press, i on es recull que el jove ha de pagar 300 euros de multa i 1.000 d'indemnització.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acta recull que el fiscal modifica la seva sol·licitud de reclamar "la pena de 5 mesos de multa amb quota diària de 2 euros si els certificats d'insolvència són presentats per la lletrada". Els diners que rebi Cifuentes seran donats a la Fundació del pare Garralda, amb la qual col·labora habitualment, segons fonts jurídiques.

A l'acord s'hi va arribar per part de la Fiscalia de Madrid i els advocats després que l'acusat, conegut a la xarxa com a Ximicomix, reconegués els fets. A la vista oral va haver de demanar perdó a la delegada del govern espanyol a Madrid.

El jove va publicar a Facebook el 18 de maig del 2012 un esdeveniment amb el títol 'Amor per Cristina Cifuentes a Twitter' en què escrivia: "Calla, puta, que no tens dignitat". Un total de 44 usuaris de la xarxa social van manifestar la seva conformitat amb ell. Cifuentes el va denunciar i va sol·licitar fins a quatre anys de presó.

stats