Política 07/05/2015

Monago perdria i Cospedal aguantaria, però C's i Podem serien clau a Extremadura i Castella La Manxa

Monago obtindria entre 24 i 26 escons, mentre que el candidat socialista entre 26 i 28. Cospedal resisteix però amb només un escó de diferència amb el PSOE i C's n'obtindria quatre

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El president Rajoy, amb el president d'Extremadura, José Antonio Monago, i la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal avui a les jornades sobre estabilitat i bon govern a les comunitats autònomes / EFE

MadridJosé Antonio Monago ho tindrà molt difícil per tornar a governar a Extremadura si no s'alia amb Ciutadans. I, encara que ho faci, pot ser que el PSOE, amb només el suport d'IU, en tingui prou per recuperar la presidència de la Junta. Segons el sondeig del CIS per al 24-M, el PP passaria dels 32 escons a una forquilla d'entre 24 i 26 i el PSOE, tot i també pot perdre suports per l'eclosió de Podem i Ciutadans, resistiria més passant dels 30 diputats a una forquilla d'entre 26 i 28 escons. IU, que va donar suport a la investidura de Monago, podria arribar a desaparèixer, però si complís els millors pronòstics trauria dos diputats que serien la clau perquè Guillermo Fernádez Vara, el candidat socialista, pogués ser investit sense el suport de Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit liderat per Pablo Iglesias irromp amb 8 diputats, mentre que el d'Albert Rivera amb 4. Les dues forces, depenent del resultats final que obtingui PP i PSOE, seran vitals per decantar la balança cap als socialistes i el populars.

A Castella La Manxa, també tot dependrà de la política d'aliances, d'acord amb l'enquesta del CIS. María Dolores de Cospedal resisteix com a primera força amb una forquilla d'entre 14 i 15 diputats, i el PSOE en treu 13. Ciutadans irromp amb més força que Podem. El partit de Rivera trauria entre 3 i 4 escons, mentre que el d'Iglesias només 2.

stats