DIADA NACIONAL DE CATALUNYA
Política 06/09/2011

CiU anuncia que no participarà en l'ofrena institucional a Badalona de l'11 de setembre

No hi acudiran "com a protesta" a l'enfocament que el nou govern municipal de Xavier García Albiol (PP) ha donat als actes de la Diada

Efe
1 min

BarcelonaEls regidors del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Badalona han anunciat que no assistiran a l'ofrena institucional de l'11 de setembre "com a protesta" per l'enfocament que el govern de Xavier García Albiol (PP) ha donat a la Diada. En canvi, els regidors de CiU al consistori badaloní sí que assistiran a l'ofrena que militants i simpatitzants de la coalició faran posteriorment, una vegada finalitzat el parlament oficial, en el marc de la tradicional ofrena de les entitats ciutadanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del grup municipal de CiU a Badalona, Ferran Falcó, ha manifestat en un comunicat difós avui que la seva no-assistència a l'acte institucional de la Diada a la plaça de la Plana es deu a diversos motius. "Primer va ser la seva decisió de trencar amb la tradició de mantenir el dia 11 de setembre a l'ajuntament la senyera com a única bandera onejant al costat de la badalonina i l'europea, i després ha sigut la decisió de no organitzar la tradicional conferència institucional que es feia amb la col·laboració d'Òmnium", ha afirmat Falcó.

El regidor nacionalista ha afegit que també hi ha influït "el suposat oblit de la paraula 'nacional' en el cartell que anuncia els actes del que des de sempre ha estat la Diada". Falcó ha indicat que han pres aquesta decisió perquè "ens decep el menyspreu que el nou govern ha tingut cap a la forma com tradicionalment s'havia plantejat la celebració de l'11 de setembre a Badalona".

stats