POLÍTICA
Política 19/11/2013

CiU, sobre Aznar: "En la bronca, l'amenaça i l'insult, ens guanyen"

El portaveu de la federació al Parlament repta Aznar a fer el mateix discurs, "si té valor", en un fòrum europeu. CiU, amb ERC i la CUP, veuen l'advertència d'Aznar pròpia d'altres èpoques

òscar Gelis / Marc Colomer
1 min

Barcelona"No caurem en el terreny de la bronca, l'amenaça i l'insult, perquè aquí ens guanyarien". El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha replicat així l'expresident del govern espanyol, José María Aznar, que ha advocat per restituir la llei que castigava amb la presó els presidents autonòmics que convoquessin consultes sense el permís de l'Estat. Per Turull, aquest dimarts ha "tornat l'Aznar que fa molts anys demanava el vot en contra de la Constitució, exhibint més comoditat amb idees preconstitucionals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa al Parlament, Turull ha reptat Aznar a dir que "els polítics que convoquin consultes haurien d'anar a la presó" en un fòrum europeu "si té valor". Sigui com sigui, el portaveu adjunt de CiU al Parlament ha avisat que no pensen caure en cap "distracció" o provocació.

ERC i CUP, contra el "blanc i negre"

També ERC i CUP han deplorat les advertències "en blanc i negre" d'Aznar. Pel diputat republicà Pere Aragonès, les d'Aznar són paraules pròpies d'un altre temps. "Permetre que la gent s'expressi a les urnes mai pot ser un delicte", ha etzibat Aragonès. El portaveu de la CUP, Quim Arrufat, les ha englobat amb les últimes declaracions d'Esperanza Aguirre –que comparava la CUP amb ETA– i Rouco Varela sobre el procés sobiranista a Catalunya, en considerar que són tres persones "amb una concepció democràtica en blanc i negre, pròpies d'una realitat que creia enterrada". El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha advertit el PP que "amb testosterona no s'arreglarà" la crisi territorial espanyola, i ha tornat a apel·lar al "diàleg".

stats