INVESTIDURA
Política 23/12/2010

CiU i PSC escenifiquen amb una signatura l'acord que farà Mas president

Han rubricat el pacte deu minuts abans de l'hora prevista per a l'inici del ple

Acn
2 min
Rubrica de l'acord entre CiU i PSC per investir Mas president

BarcelonaConvergència i Unió (CiU) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) han escenificat aquest dijous al matí l'acord entre les dues formacions que permetrà la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat. Ha estat en un acte sobri, però simbòlic, a l'auditori del Parlament deu minuts abans de l'hora prevista per a l'inici del ple. Els encarregats de rubricar el pacte han estat els respectius presidents dels grups parlamentaris, Oriol Pujol i Joaquim Nadal. Tot i que no ha signat, l'acte s'ha fet amb la presència del futur president. Amb l'acord, els 28 diputats socialistes s'abstindran en la segona volta del debat d'investidura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha estat un acte sense parlaments i molt breu. Només ha consistit en la imatge de la signatura i hi han assistit cinc dirigents de CiU i tres del PSC. Per part de la federació nacionalista, han presenciat la signatura Artur Mas, Josep Antoni Duran i Lleida, Oriol Pujol, Felip Puig i Josep Maria Pelegrí. Per part de les files socialistes, hi han estat presents Joaquim Nadal, Laia Bonet i Xavier Sabaté.

Els primers a arribat han estat els dirigents de CiU, que han esperat uns minuts l'arribada dels tres representants socialistes. Immediatament després, Nadal i Pujol han signat. Al costat de Nadal s'han situat Bonet, Duran i Sabaté, mentre que al costat de Pujol hi havia Mas, Puig i Pelegrí.

Després de la signatura, Mas i Nadal han encaixat les mans en primer terme i posteriorment tots els assistents s'han donat la mà abans de mantenir una breu conversa. No hi ha hagut aplaudiments. L'única presència ha estat la dels mitjans de comunicació.

Mas, aclamat pels seus

Moments abans de la signatura, tant CiU com el PSC han fet reunions del grup parlamentari. En el cas de la federació nacionalista, els seus diputats han rebut Mas de peu i amb aplaudiments en el moment que ha entrat a la sala, poques hores abans de ser investit 129è president de la Generalitat.

stats