Política16/05/2018

Ciutadans i el PP demanaran a la mesa que retiri a Comín el dret a delegar el vot

Consideren que el diputat ja no està a disposició de la justícia belga

Anna Mascaró / Mireia Esteve

BarcelonaCiutadans i el PP veuen en el rebuig de la justícia belga a extradir Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret una oportunitat per demanar a la mesa del Parlament que retiri el dret de delegar el vot a Comín. "Ho està fent gràcies a una resolució que al·legava que no podia venir al Parlament perquè estava a disposició de la justícia belga", ha assegurat la líder del partit, Inés Arrimadas: "Per tant, presentarem un escrit a la mesa del Parlament perquè aquesta resolució necessàriament impedeix la delegació de vot del senyor Comín".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el PP ja ha registrat el seu propi escrit a la mesa de la cambra catalana, perquè consideren que la situació "acreditada d'incapacitat perllongada que li permetia la delegació atorgada ha desaparegut". Els populars defensen que Comín ja no està a disposició de la justícia belga ni tampoc està "subjecte a les mesures cautelars" d'aquest tribunal. Això obliga la mesa, segons el PP, a reconsiderar la seva posició a l'hora de permetre la delegació del vot del diputat d'ERC.

Cargando
No hay anuncios

Al marge d'aquesta qüestió, Arrimadas també ha anunciat avui en roda de premsa que la seva formació ha traduït a quatre idiomes "els articles més radicals" del president de la Generalitat, Quim Torra, i els ha enviat a mitjans internacionals i a tots els eurodiputats del Parlament. "Volem que se sàpiga què pensa el senyor Torra", ha afirmat la número u del partit a Catalunya, que l'ha acusat de tenir una "ideologia xenòfoba, racista i humiliant per a milions de catalans". Ciutadans també ha anunciat que està organitzant visites amb líders d'institucions europees per tractar el tema.