POLÍTICA
Política 09/04/2013

El CNI va engegar un pla per dinamitar el procés sobiranista a Catalunya

Segons informa Interviu, l'operació 'Horizonte Después' hauria gastat fins a deu milions d'euros per evitar una majoria absoluta de CiU

Ara
2 min

BarcelonaEl Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) va tirar endavant un pla per dinamitar el procés sobiranista a Catalunya just abans de les eleccions del 25 de novembre. Un reportatge publicat a la revista Interviu, confirma l'existència d'un informe de l'agència anomenat 'Horizonte Después', que compta amb un pressupost de deu milions d'euros i que tenia com a principal objectiu evitar la majoria absoluta de CiU al Parlament i aturar, així, l'agenda nacional del llavors candidat a la presidència de la Generalitat, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'operació 'Horizonte Después' s'emmarcava -segons explica la revista- en tres fases. La primera consistia en potenciar la presència de tertulians i periodistes als mitjans de comunicació catalans per tal d'explicar i defensar la conveniència de la unitat d'Espanya. En la segona fase, es tractava de subvencionar els mitjans de comunicació més "espanyolistes" de Catalunya. I, finalment, la tercera fase consistia en treure a la llum antics informes del propi CNI i de la policia espanyola que, tot i que no estiguessin contrastats, perjudiquessin als principals responsables del procés sobiranista català. En aquesta tercera fase s'emmarcarien els suposats esborranys d'informes policials que va publicar a al llarg de la campanya electoral al diari El Mundo, i que acusaven a Mas i diversos membres de la família Pujol de tenir comptes bancaris a Suïssa.

Segons fons del servei d'intel·igència espanyol consultades per Interviu, la coordinació de l'operació del CNI s'hauria encarregat a un coronel de la Guardia Civil destinat a Barcelona que posteriorment informava dels resultats a Madrid. Des de l'arribada al poder del PP l'any 2011, el CNI depèn de la ministra de presidència i vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

stats