Política 04/09/2015

Un col·lectiu de juristes denuncia Felipe González per comparar el procés català amb el nazisme

Consideren que les paraules de l'expresident poden ser constitutives de delicte

Ara
1 min
El col·lectiu de juristes Drets

BarcelonaL'equip de juristes de Drets ha denunciat aquest divendres davant la Fiscalia l'expresident Felipe González per haver comparat el procés sobiranista català amb l'Alemanya dels anys 30 i el feixisme italià en una carta publicada a 'El País'. Segons el col·lectiu, les paraules de l'exlíder del PSOE poden ser constitutives de delicte perquè "banalitzen el nazisme i vulneren la integritat moral i el dret a l'honor dels catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els mateixos advocats admeten que esperen "poc del recorregut judicial" que pugui tenir la denúncia per la "nul·la voluntat de perseguir penalment" aquest tipus de conductes per part de l'estat espanyol, però argumenten que la societat catalana "demana i mereix una reacció de dignitat davant de les ofenses".

"Cal denunciar amb vehemència que es vulgui criminalitzar el moviment pacífic, democràtic i popular que s’està vivint actualment a Catalunya i que res té a veure amb el nazisme ni el feixisme, i més quan qui ho fa és una persona que ha ocupat el màxim càrrec institucional del govern espanyol durant 14 anys i, per tant, de qui s’espera un mínim respecte i rigor", ha assegurat el president de Drets, Sergi Blázquez.

stats