Política 22/09/2015

El Col·legi de Metges demana per carta al BBVA que aclareixi si se'n pensa anar de Catalunya en cas d'independència

L'entitat, client destacat del banc, reclama a les portes del 27-S "una posició clara i inequívoca de respecte escrupolós a les decisions democràtiques"

Ara
2 min

BarcelonaEl Col·legi de Metges de Barcelona, client destacat del BBVA a Catalunya, ha reclamat per carta a l’entitat que aclareixi "de forma urgent" si se'n pensa anar de Catalunya en cas d’independència. En la missiva, adreçada a Christian Terribas, director territorial del BBVA Catalunya, el Col·legi de Metges també demana a les portes del 27-S "una posició clara i inequívoca de respecte escrupolós a les decisions democràtiques que en cada circumstància expressi la ciutadania".

Carta Col·legi de Metges

La carta la signa Albert Lluch, director general del Grup MED Corporatiu –el grup d’empreses del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona–, amb data d'aquest dilluns, 21 de setembre, tres dies després que les patronals de la banca espanyola (AEB) i de les caixes d'estalvi (CECA) fessin pública una declaració institucional en què alertaven que es plantejaran deixar Catalunya si s'independitza. En el text també advertien del risc de "reducció de l'oferta bancària" i "exclusió financera i encariment i escassetat del crèdit". Al peu de la declaració es recordava que entre els principals socis de l'AEB i la CECA hi ha CaixaBank, el Santander, el BBVA, Bankia, el Sabadell i el Popular.

El Col·legi de Metges veu la declaració un "fet insòlit" i reclama al BBVA, a qui considera "coneixedor i partícip" del comunicat, que torni "al més aviat possible a la normalitat que mai s’hauria d’haver alterat".

"El sector bancari es fonamenta en el fràgil intangible que és la confiança, la qual malauradament en els darrers anys ja s’ha vist afectada pels embats de la crisi financera i econòmica", diu la carta. "Són nombrosos els clients que ja se’ns han adreçat, preocupats i molestos i fins i tot indignats", remarca.

I afegeix: "Si una part dels clients arribés a interpretar que la seva entitat financera pretén influir o determinar el lliure exercici democràtic, o que la seva presència en el territori pot estar compromesa, la bona tasca que estem conjuntament duent a terme podria podria veure’s afectada molt negativament".

stats