Política 22/02/2011

Mor l'escriptor i patriota Joan Colomines

Activista polític des de la Transició, va militar sempre en organitzacions nacionalistes, des del FNC fins a CDC, i va ser diputat al Parlament durant tres legislatures. Com a escriptor, va conrear la poesia, el teatre i l'assaig

Pere Martí
1 min
Joan Colomines

BarcelonaAvui s'ha conegut la mort de l'escriptor i patriota Joan Colomines, nascut a Barcelona el 1922. El seu compromís nacional el va dur a lluitar contra el franquisme sota les sigles del Front Nacional de Catalunya (FNC), cosa que li costà diverses detencions, també com a membre de la Comissió Coordinadora de les Forces Polítiques de Catalunya. El 1973 va fundar el Partit Popular de Catalunya, de signe sobiranista, i després milità breument al Partit dels Socialistes de Catalunya. Però el 1977 s'incorporà a Convergència Democràtica amb Jordi Pujol. Va ser escollit diputat per CiU al Parlament de Catalunya a les eleccions de 1980, 1984 i 1988. Malgrat la seva llarga trajectòria nacionalista no va tenir cap alt càrrec rellevant en els successius governs de Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el terreny literari, ha escrit molta poesia, que va publicar a la revista Poemes, editada el 1963. En el terreny de l'assaig va publicar Aportacions a la lluita nacionalista catalana (1978), La llengua nacional de Catalunya (1992) i les memòries Apunts de viure (1999). L'últim llibre va ser L'altra cara de Barcelona (1999). Era un gran aficionat a la nevegació i solia fer la travessia entre Barcelona i Formentera, on passava alguns estius.

stats