Política 28/06/2017

Una comissària assegura que els Mossos col·laboraran perquè l'1-O es faci amb "tranquil·litat" i "de la millor manera possible"

La cap de la Regió Metropolitana Nord reconeix que el Govern no ha donat encara directrius als alts càrrecs policials

Acn
2 min
La cap de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos d'Esquadra, la comissària Cristina Manresa, durant una entrevista

GranollersEl Mossos d'Esquadra treballaran per garantir la "tranquil·litat" durant la jornada del referèndum d'independència de l'1-O "perquè el procés es pugui fer de la millor manera possible". Així ho ha afirmat la cap de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos d'Esquadra, Cristina Manresa, en una entrevista a l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, Manresa reconeix que les cúpules policials no han rebut encara cap directriu del Govern i demana afrontar aquesta jornada amb tota tranquil·litat: "Els alts càrrecs estem molt tranquils, que és com hauria d'estar tothom per no contagiar la crispació o el nerviosisme que ja tenen uns altres", ha afirmat.

Cristina Manresa, nomenada recentment com a cap dels Mossos d'Esquadra a la Regió Metropolitana Nord, explica que si bé els esforços estan centrats ara en garantir la seguretat ciutadana a través de dispositius especials com els que ja es preparen per als mesos d'estiu, quan arribi l'1-O, assegura, es garantirà el bon desenvolupament de la jornada.

En relació amb el paper que haurien de jugar els Mossos en cas que s'acabi convocant el referèndum, ja s'havien posicionat prèviament el mateix conseller d'Interior, Jordi Jané, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, que sempre han defensat que es mantingui la policia al marge del debat polític.

Jané havia arribat a afirmar al desembre, quan encara no es coneixia la data i la pregunta del referèndum, que els Mossos d'Esquadra estarien "al costat del poble català, de les seves institucions i de la legalitat vigent a Catalunya", alhora que demanava treure els funcionaris policials del "focus" i del debat polític.

Els Mossos, per la seva banda, avisaven a l'abril que qualsevol tipus d'intervenció policial durant el referèndum seria un "fracàs" i aniria contra la democràcia: "Si volem ser un país més democràtic, la intervenció de la policia, sigui en el sentit que sigui, no va en aquesta direcció, va en la direcció de països poc democràtics", argumentava Trapero. En aquest sentit, també els sindicats policials han reclamant recentment al Govern explicacions oficials sobre com han d'actuar durant l'1-O.

stats