Política 12/07/2016

JxSí i la CUP s'emplacen a aprovar dilluns les conclusions de la comissió del procés constituent

Fixen fins divendres al matí perquè tots els grups puguin presentar les seves propostes

Núria Orriols
2 min
Lluís Llach durant l'homenatge a Muriel Casals al Parlament

BarcelonaLa comissió del procés constituent està a punt de tancar-se. Si bé s'esperava que aquest dimarts els grups polítics iniciessin el debat sobre les conclusions de la comissió d'estudi, Junts pel Sí i la CUP han protagonitzat una reunió més aviat de treball per establir els terminis per tancar el treball parlamentari sobre el procés. Un cop cada formació ha exposat la seva agenda particular en la sessió d'avui –només hi eren presents els independentistes perquè ni el PP ni Catalunya Sí que es Pot s'hi han atansat–, els diputats han decidit que es donen fins divendres a les 10 del matí per presentar les seves conclusions després d'escoltar les compareixences d'experts sobre la matèria (van iniciar-se al mes d'abril).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, els partits han demanat al lletrat de la comissió que els faci un informe-resum que inclogui els antecedents i també una síntesi de les compareixences dels experts i grups socials que han passat pel Parlament, com el politòleg Ferran Requejo o l'entitat Reinicia (tot i que les sessions ja estan transcrites al diari de sessions del Parlament, això facilitarà la feina als diputats).

Un cop presentades les conclusions divendres, els grups protagonitzaran l'última sessió de la comissió d'estudi del procés constituent el dilluns 18 a les deu del matí, de manera que podran presentar l'endemà (dimarts 19 de juliol) tot el treball final a la mesa del Parlament. Malgrat no ser presents a la comissió, tant CSQP com els populars podran registrar les seves propostes per tal que es debatin i es votin en aquesta sessió. No ho podran fer ni el PSC ni C's perquè no en formen part.

La voluntat dels partits és que les conclusions es puguin elevar a l'últim ple de juliol, previst a la darrera setmana d'aquest mes. Una de les qüestions que s'hauran de debatre és si es crea una plataforma civil perquè aglutini el debat que, a partir d'ara, recaurà en la societat civil.

stats