Política 02/05/2014

La Comunitat Israelita de Barcelona es desmarca del premi a Sánchez-Camacho

Defensa la independència ideològica dels jueus i lamenta no haver estat informada ni consultada de la medalla lliurada per la Comunitat Sefardita de Jerusalem

Ara
1 min
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, rep la medalla del Consell de la Comunitat Sefardita / ACN

BarcelonaLa Comunitat Israelita de Barcelona (CIB) s'ha desmarcat de la medalla commemorativa de les Quatre Sinagogues Centrals que el president de la Comunitat Sefardita de Jerusalem, Abraham Haim, va lliurar dimecres a la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, per la seva "tasca incansable contra la ruptura i el separatisme" i a favor de la unitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el president del CIB, Uriel Benguigui, assegura que no han estat ni informats ni consultats sobre aquest premi, que, asseguren, ni tan sols saben què significa. A més, subratlla que Haim "ni viu ni treballa ni a Catalunya ni a Espanya" i que tampoc ostenta cap càrrec de representació oficial de cap comunitat jueva d'Espanya.

Benguigui evita valorar el premi en si, però deixa clar que els jueus de qualsevol país es "configuren" la seva pròpia "idea política", que es tradueix en les pertinents votacions de forma "independent, secreta i personal".

stats