Política 18/05/2015

Fabra resisteix al País Valencià però necessitaria el suport de C's, segons 'El Mundo'

A la Comunitat de Madrid, el PP també podria fer-se amb el govern si comptés amb el suport del partit de Rivera

Ara
2 min
L'enquesta d''El Mundo' pronostica que Fabra dependria dels vots de C's / ARA

BarcelonaEl popular Alberto Fabra revifa al País Valencià i, si bé segueix lluny de revalidar la majoria absoluta, en tindria prou amb el suport de Ciutadans per seguir al capdavant de la Generalitat valenciana, segons una enquesta publicada aquest dilluns pel diari 'El Mundo'. L'exalcalde de Castelló i actual president valencià, de fet, ampliaria la seva representació respecte a la mostra demoscòpica que havia fet el mateix mitjà la setmana passada. Si al principi de la campanya obtenia una forquilla de 30-32 diputats, ara l'ampliaria fins els 34-36. El partit de Rivera n'aconseguiria 25 i seria suficient perquè Fabra tingués la majoria, que se situa en els 50 diputats a les Corts Valencianes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit que més baixa respecte de les expectatives que tenia en l'anterior sondeig d''El Mundo' és Podem, que passa de 17-19 diputats a l'anterior enquesta a 12 a 13 a l'actual. L'única combinació que deixaria fora un executiu de Fabra seria un quatripartit d'esquerres entre la formació d'Iglesias, PSPV (24-25), Compromís (8-9) i EUPV (0-5). A aquest darrer partit li manca només una dècima per poder entrar a les Corts.

Cifuentes guanya a Madrid

El mateix diari també publica una enquesta sobre la Comunitat de Madrid, on la situació seria similar a l'escenari valencià. El PP guanyaria sense majoria absoluta (46-47 diputats) i requeriria el suport de Ciutadans (23-24) per governar. Al consistori madrileny la majoria se situa en 65 diputats. El socialistes resten 20 punts per sota de la candidatura de Cristina Cifuentes. En aquest cas ni tant sols podria sumar una coalició d'esquerres ja que la suma amb Podem (23-24) i IU (6-7) no arribaria a la majoria necessària. Una altra dada que pot acabar sent decisiva són els indecisos, amb una forquilla que aplega a un terç dels electors.

stats