Política 08/11/2018

Condemnen l'autor del poema masclista contra Irene Montero a pagar 50.000 euros

Sis membres del comitè de redacció de la revista on es va publicar hauran de pagar 20.000 euros més per "no haver supervisat" el contingut del text

Efe
1 min
Tuit de @pnique

MadridEl jutjat d'instrucció número 38 de Madrid ha condemnat l'autor d'un poema publicat el novembre del 2017 a la revista de l'associació judicial Francisco de Vitoria a pagar 50.000 euros a la portaveu de Podem, Irene Montero, en considerar que, a més de sexista i masclista, el text "erosiona" la seva dignitat.

A més, en la sentència, a la qual ha tingut accés Efe, el magistrat Jaime Miralles condemna de forma solidària els sis membres del comitè de redacció de la publicació al pagament de 20.000 euros més a Montero per "no haver supervisat" el contingut del poema sota el títol 'De monges a diputades' i signat amb el pseudònim El Guardaboscos de Valsain.

"No es tracta d'un text d'informació, sinó de l'expressió de valoracions del seu autor sobre la demandant que erosiona explícitament la seva dignitat", sosté el magistrat, que assenyala en la sentència que el poema comporta "un ultratge i ofensa per a Montero com a persona i dona". Per al jutge, les expressions de l'autor són "simples expansions des d'una posició sexista i masclista, greument pejoratives per a la dona" que, a més d'"insidioses i infames", resulten ser "vexacions". La sentència diu que el contingut no pot gaudir de la protecció de la llibertat d'expressió.

Contra aquesta resolució, els condemnats poden presentar recurs d'apel·lació.

stats