Política 10/11/2015

El consell d'Estat ja està reunit per avaluar la declaració de ruptura

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, va demanar dilluns a la tarda al consell d'Estat l'informe preceptiu pel recurs d'inconstitucionalitat en contra de la declaració rupturista / EFE

MadridExactament 24 hores després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, anunciés que engegava tota la maquinària legal per aturar la declaració de ruptura del Parlament, el consell d'Estat ja està reunit per avaluar la moció i aprovar un informe consultiu que elevarà al consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de la una del migdia que la comissió permanent del consell d'estat ja està reunida per dictaminar sobre el recurs al Tribunal Constitucional. El dictamen, que és preceptiu però no vinculant, serà enviat al govern espanyol tan bon punt sigui aprovat pel màxim òrgan consultiu de l'executiu i que està presidit per José Manuel Romay Beccaría.

Així es el consell d'Estat: el primer òrgan en la cursa d'entrebancs de la mocióRajoy va sol·licitar dilluns as la tarda el dictamen, poques hores després de l'aprovació pels 72 diputats de Junts pel Sí i la CUP de la declaració rupturista. Està previst que demà dimecres, després d'un consell de ministres extraordinari, Rajoy presenti el recurs al TC.

stats