Política 04/09/2014

El PP demana als bisbes espanyols que actuïn contra Xavier Novell per donar suport al 9-N

Sánchez-Camacho considera "molt greu" que el bisbe de Solsona posi el dret a votar per davant de la Constitució

Agències
2 min
El bisbe de Solsona encapçala l’aval eclesiàstic a la consulta

BarcelonaLa líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest dijous a la Conferència Episcopal Espanyola que doni resposta a la carta dominical del bisbe de Solsona, Xavier Novell, perquè considera "clarament inacceptable" que utilitzi aquest canal per donar suport a la consulta del 9 de novembre. Camacho ha atacat Novell per, segons ha dit, "utilitzar el seu càrrec per donar suport al dret a decidir, quan el que hauria de fer és dedicar-se a les seves funcions de bisbe". La líder unionista ha demanat "que s'utilitzin les institucions de l'Església al servei de tots".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alícia Sánchez-Camacho ha exigit a la Conferència Episcopal Espanyola que doni resposta a les "inacceptables" paraules del bisbe de Solsona, Xavier Novell, que es va mostrar partidari que els catalans puguin decidir, a les urnes, el futur del país. Novell va afirmar ahir que "quan s'afirma que Catalunya no té dret a l'autodeterminació i que seria il·legal la consulta del 9-N, s'està usant la llei per impedir un dret fonamental que és anterior i superior a l'ordenament jurídic vigent".

"Cadascú s'ha de dedicar al que li correspon. Lamento com a cristiana i catòlica que s'utilitzin institucions de l'Església al servei de tots per traslladar un missatge polític", ha dit Sánchez-Camacho, que ha demanat als bisbes espanyols que "tinguin en compte unes declaracions tan greus en les quals es diu que el dret a decidir està per damunt de la Constitució". "Esperem que donin una resposta a aquestes declaracions inacceptables que, dins del marge de la llibertat d'expressió, no corresponen a l'autoritat eclesiàstica", ha criticat.

Les declaracions del bisbe de Solsona també han estat criticades per Societat Civil Catalana, la plataforma espanyolista que vol ser un contrapunt a l'ANC. "El bisbe ha de fer-se perdonar on és. No el conec, però crec que ha estat objecte d'atacs frontals per part de molts independentistes, que l'han atacat, i suposo que és una forma de justificar-se. Lamento que un bisbe demani saltar-se la llei", ha afirmat el president de l'entitat unionista, Josep Ramon Bosch.

stats