Política 26/11/2013

'Should Catalonia be an independent country?': una consulta 'online' calibra el suport mundial a un futur estat català

L'enquesta, que formula la mateixa pregunta que Escòcia, mostra els resultats per països. El suport al sí assoleix gairebé el 90% al Regne Unit, Alemanya i als Estats Units, els tres països que més votacions recullen

Ara
1 min

BarcelonaSi ara mateix es convoqués un referèndum mundial sobre la independència a Catalunya, el sí guanyaria de manera estrepitosa. O això és el que es desprèn, de moment, dels resultats d'una consulta 'online' sobre un hipotètic futur estat català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enquesta, que formula la mateixa pregunta que Escòcia però adaptada −'Should Catalonia be an independent country?'−, mostra els resultats per països. Més enllà de Catalunya, on el sí copa el 94% de les votacions, el suport a un nou estat català també assoleix gairebé un 90% al Regne Unit, Alemanya i als Estats Units, els tres països que més votacions recullen. Fins i tot a Espanya, on ja s'han emès més de 35.000 vots, un 65% optaria pel sí.

ReferendumCatalonia.com es va posar en marxa el passat 7 d'octubre després de recaptar els fons necessaris a través de la plataforma de micromecenatge TotSuma.

L'Alba i en Roger, col·laboradors de l'ANC i impulsors de la plataforma, han explicat a l'ARA.cat que l'objectiu de la iniciativa és "internacionalitzar el procés català" i "descobrir quines simpaties desperta al món que Catalunya esdevingui un país independent".

De moment ja s'han recollit més de 164.000 vots, 117.000 dels quals, a Catalunya. Els impulsors asseguren que, en un principi, l'aplicació no permet votar més d'una vegada, perquè el sistema té control d'IP i "està ideat per evitar el vot massiu i que no es facin trampes", afegeixen.

stats