Política 20/06/2014

Com convèncer un amic que no voti Podem: l'exercici d'un institut d'Extremadura

Era un examen en anglès per optar als Premis Extraordinaris de Batxillerat, convocats per la Junta d'Extremadura

Efe
1 min
El líder de Podem, Pablo Iglesias, aquest divendres abans d'una roda de premsa / EFE

BadajozL'examen d'anglès dels Premis Extraordinaris de Batxillerat, convocats per la Junta d'Extremadura, realitzats a l'IES Santa Eulalia de Mèrida el 17 de juny, proposava com un exercici convèncer un amic perquè no votés Podem, segons ha denunciat el sindicat STE a Extremadura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'examen, reproduint una anàlisi de la BBC sobre els resultats de les passades eleccions europees, proposava com a exercici convèncer un amic perquè no votés la formació d'esquerres que lidera Pablo Iglesias.

L'STE considera aquest tipus de preguntes com a "completament improcedents, tendencioses i reflex d'una societat malalta".

Encara que "segurament molta gent s'ha posat nerviosa després de les passades eleccions europees", afegeix el sindicat, és "responsabilitat de l'executiu de José Antonio Monago, que segurament no esperava tenir un resultat tan dolent, vetllar perquè això no passi".

Per aquest motiu, se sol·licita que aquest examen sigui considerat "nul" i es repeteixi la prova, amb la qual cosa s'estaria reconeixent "públicament" el seu caràcter "inadequat".

"Aquest examen és una mostra més d'una ideologia política que es tracta d'imposar a les aules per la força; és l'últim exemple, però en aquestes mateixes setmanes es va aprovar el currículum de primària adaptat a la Lomce, on les classes de religió s'elevaven al màxim permès", s'indica.

stats