Política 20/08/2020

Corinna Larsen assegura que Joan Carles I tenia "centenars" de comptes en altres països

També explica que el rei emèrit va dir-li al seu pare que volia casar-se amb ella

Ara
4 min
Corinna reapareix  En una revista francesa

BarcelonaCorinna Larsen torna a portar problemes a Joan Carles I. En una entrevista a la BBC, l'examant del rei emèrit apunta que l'antic monarca tindria "centenars de comptes en altres jurisdiccions". Larsen lamenta, en aquest sentit, que la justícia només es fixi en el seu compte, quan fa "40 anys del modus operandi d'una empresa familiar". L'examant del rei emèrit admet que va quedar "molt sorpresa" quan va rebre "el regal" de 65 milions d'euros que li va fer arribar Joan Carles I, i explica que va rebre els diners després que el director del CNI, Félix Sanz Roldán, la visités i que el seu apartament de Mònaco fos escorcollat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest punt, recorda les pressions que ha rebut i explica, per exemple, que el 2012 va rebre la visita de Roldán, a qui, segons li va explicar, l'havia enviat el rei i l'havia avisat que no parlés amb els mitjans de comunicació. "Va dir que si no seguia aquestes instruccions, no garantiria la meva seguretat física ni la seguretat física dels meus fills", afirma.

Larsen assegura que els diners que li va regalar el rei emèrit eren una "gratitud per haver-lo cuidat durant els seus pitjors moments" i per les pressions que hauria rebut. "També va dir que volia tenir cura de mi, però mai no es van discutir quantitats. El preocupava que la família no respectés els seus desitjos", explica sobre la conversa que tots dos haurien tingut l'any 2011. Segons el relat de l'examant del rei emèrit, Joan Carles I va intentar tornar amb ella diverses vegades l'any 2014, i davant la seva negativa ell fins i tot li va arribar a reclamar els diners que li havia donat.

De fet, en l'entrevista Corinna Larsen parla extensament de la seva relació amb l'exmonarca durant cinc anys (entre l'any 2004 i el 2009). Així, explica que l'any 2009 Joan Carles I li hauria assegurat al seu pare que es volia casar amb ella. "Em va trucar [el pare de Corinna] i em va dir que el rei havia anat a veure'l i li havia dit que estava molt enamorat de mi i que tenia intenció de casar-se amb mi", explica Larsen en l'entrevista.

Ara bé, Joan Carles I va admetre que la seva intenció no es podia materialitzar immediatament, sinó que hauria de passar encara una mica de temps perquè es poguessin casar. L'examant del rei emèrit admet que ella estava "molt enamorada" de Joan Carles I, però també preveia que formalitzar la seva relació seria "molt difícil" i que "podria desestabilitzar la monarquia". Així mateix, just l'any que el rei emèrit va verbalitzar les seves intencions amb Corinna Larsen, la seva relació es va acabar.

Una altra dona

El pare de Larsen patia un càncer de pàncrees i ella va decidir passar el temps que li quedava al seu costat. Després del funeral del seu pare, que va morir el 10 d'agost del 2009, l'examant del rei emèrit explica que el monarca li va confessar que havia mantingut una relació amb una altra dona des de feia tres anys. Una revelació que va fer que Corinna es repensés la seva intenció de començar una relació formal amb ell. "Em va devastar, literalment: era l'últim que m'esperava. Realment necessitava suport emocional després de la mort del meu pare i aquesta notícia em va crear un xoc emocional monumental per a mi. Simplement no m'ho esperava després que m'hagués demanat de casar-se amb mi i que hagués anat a veure el meu pare. Vaig estar molt malament durant uns mesos", reconeix Larsen.

De fet, Larsen explica que els inicis de la seva relació van ser "una cosa molt forta, profunda i significativa" i que el rei emèrit li arribava a trucar deu cops al dia. Tots dos es van conèixer en una festa de tir el febrer del 2004, quan Joan Carles tenia problemes amb la seva escopeta i ella el va ajudar. A partir d'aquí van començar a trucar-se diàriament per telèfon i la primera cita va ser l'estiu del 2004. Es trobaven en una casa de Madrid i viatjaven junts. Abans de començar la relació, però, Corinna va voler saber sobre el matrimoni amb la reina Sofia. "Em va comentar que tenien un acord per representar la Corona, però que tenien vides totalment diferents i independents. I el rei acabava de sortir d'una relació de gairebé 20 anys amb una altra dona que també va ocupar un lloc molt important al seu cor".

Els contactes posteriors al 2009

Després que donessin per acabada la relació, Larsen no es va desvincular del tot de la vida de Joan Carles I. A finals de l'any 2009, el rei emèrit li va trucar per si es podien veure. Li havien trobat un tumor al pulmó que ell estava convençut que es tractava d'un càncer. El monarca li va explicar que la seva família no ho sabia i ella va decidir fer-li costat com una "amiga propera". De fet, quan al cap d'uns mesos van operar Joan Carles I, Larsen explica que va "dormir en un sofà al costat del llit abans de la cirurgia, perquè estava molt nerviós". Finalment, la biòpsia va concloure que el tumor era benigne.

Dos anys després, l'any 2012, Corinna i Joan Carles I van tornar a trobar-se, aquesta vegada a Botswana, on el rei va anar a caçar elefants i es va acabar trencant la cadera. Aquest viatge era un regal per a un dels fills de Larsen, que feia 10 anys. L'examant del rei emèrit revela que ella no volia anar-hi, perquè creia que Joan Carles I "intentava que tornés amb ell" i no volia donar-li una "impressió errònia". Larsen relata a l'entrevista que a partir d'aquest viatge va estar sota estricta vigilància, i que va suposar l'inici d'una campanya per presentar-la com el "personatge malvat que havia conduït aquest home meravellós a desviar-se en aquest viatge durant una gran crisi econòmica".

stats