Política 14/09/2012

Cospedal diu a Mas que no és moment d'"amenaces ni de xantatges"

En declaracions a Onda Cero, la secretària general del PP acusa el president català d'"irresponsable" per haver reclamat estructures d'estat per a Catalunya a Madrid. De la proposta de pacte fiscal diu que li sembla "una barbaritat"

Ara
1 min
María Dolores de Cospedal / EFE

BarcelonaLa secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, acusa Artur Mas de tenir "una falta de talla política de primer ordre" i de posar "en una situació políticament molt difícil tot Espanya" després del discurs d'aquest dijous a Madrid en què va dir que Catalunya necessita estructures d'estat i va reclamar un referèndum perquè els catalans decideixin si són una nació. "El govern català té unes pretensions, però no és el moment d'amenaces o xantatges", ha dit Cospedal en declaracions a Onda Cero.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tapar les situacions reals d'una comunitat autònoma amb fugides endavant és una falta de talla política de primer ordre" i demostra, ha dit, "grans dosis d'irresponsabilitat". Mas es reuneix el dia 20 amb Mariano Rajoy a la Moncloa, en principi per parlar de la proposta de pacte fiscal aprovada pel Parlament. La trobada estarà marcada, però, per la gran manifestació independentista de la Diada.

Sobre el pacte fiscal, justament, la secretària general del PP també ha estat clara i ha tancat la porta a qualsevol negociació. "Obrir ara una nova modalitat de finançament és alterar tot el complex sistema de solidaritat entre comunitats, i em sembla una barbaritat", ha remarcat.

stats