Política 16/01/2015

Crida viral d'un grup d'activistes a predicar la independència entre els castellanoparlants

"Carta per la cohesió nacional catalana", difosa a través del portal change.org, anima a acudir als barris on "no arriben més que els mitjans de comunicació unionistes en llengua castellana", per intentar "dialogar i esvair pors i prejudicis" sobre l'estat propi

Ara
2 min
Cua a l'institut La Salle de Gràcia CRISTINA CALDERER

BarcelonaAmb el títol de "Carta per la cohesió nacional catalana", quatre activistes sobiranistes han llançat una crida a predicar els avantatges de la independència de Catalunya entre la població que té el castellà com a primera llengua. La carta, difosa a través del portal change.org, ja ha reunit en poc temps més de 500 adhesions, segons Ferran Oliva, un dels signants, juntament amb Fernando Rodríguez, Xavier Ludevid i Ramon Fernández. Els promotors de la carta provenen de l'ANC o l'entitat Súmate a les comarques gironines, però signen a títol individual.

La carta, escrita en castellà, subratlla que "molts dels catalans que estan encara indecisos tenen com a llengua materna el castellà. Existeixen prou indicis que el missatge sobiranista no els està seduint". Després de recordar la "sinistra" profecia de José María Aznar, que assegurava que "abans es trencarà Catalunya que Espanya", es fa una apel·lació a "treballar per la cohesió" de la societat catalana. Allà on "no arriben més que els mitjans de comunicació unionistes en llengua castellana", segons els firmants de la carta, cal que hi acudeixin "ciutadans disposats a dialogar i esvair pors i prejudicis" contra la independència. "No existeix cap mitjà alternatiu al 'cara a cara' per apropar-nos a gran part dels catalans que utilitzen el castellà com a primera llengua", afegeixen.

"Preguem a tots els que pugueu influir que actueu amb celeritat, perquè s'organitzi un equip nombrós prèviament format i dotat d'un argumentari que aporti respostes a les inquietuds d'aquells a qui no els arriben més que confusos missatges i flagrants mentides", assenyalen els promotors de la crida.

stats