ELECCIONS 25-N
Política 21/11/2012

Montoro a Mas: "Qui ha de comparèixer és qui té comptes no declarats a Suïssa"

Afirma que "cal acabar amb aquest tipus de rendes i patrimonis no declarats"

Acn
2 min

MadridEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha relacionat aquest dimecres el president de la Generalitat amb el frau fiscal i en el seu discurs institucional en motiu dels Premis Autònom de l'Any organitzats per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA) ha afirmat que contràriament a la petició que CiU va presentar ahir al Congrés perquè expliqui les seves manifestacions apuntant que l'Agència Tributària hauria d'investigar Artur Mas, "qui ha de comparèixer davant la societat espanyola és qui té comptes no declarats a Suïssa". Segons Montoro, cal "dir clares les coses d'una vegada" i "acabar amb aquest tipus de rendes i patrimonis no declarats"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montoro insisteix de nou d'aquesta manera en donar validesa a les informacions que el diari El Mundo ha publicat sobre el president de la Generalitat respecte a suposats comptes a Suïssa, malgrat que aquest dimecres el Ministeri de l'Interior va admetre que no troba el suposat esborrany d'informe policial en què es basen aquestes informacions.

En el seu discurs de clausura de l'acte de l'ATA, el ministre ha parlat de la necessitat de lluitar contra el frau fiscal i ha afirmat que com a titular d'Hisenda en dues ocasions té "l'avantatge de saber qui pagava impostos abans i qui ho fa ara" i "sap perfectament què és el pagament de tributs vist des del registre dels contribuents a l'erari públic".

Segons Montoro, per aquest motiu considera que el debat actual a Catalunya "no és admissible ni tan sols en termes de discussió pública". "No pot ser que hi hagi iniciatives parlamentàries al nostre país on es requereixi que el ministre d'Hisenda comparegui per explicar que l'Agència Tributària està investigant", ha dit.

Montoro feia referència d'aquesta manera a la petició de compareixença que CiU va presentar contra ell -i també perquè comparegui Fernández Díaz- per "informar sobre les greus declaracions" que va fer aquest dilluns "a menys d'una setmana de les eleccions" en les què va parlar "d'incidis de comptes en altres països i paradisos fiscals de dirigents de la Comunitat Autònoma de Catalunya".

Lluny de fer marxa enrere, el ministre ha afirmat que "qui ha de comparèixer és qui té comptes a Suïssa no declarats" i "no al Congrés dels Diputats, sinó davant la societat espanyola, a veure si ho diem clar d'una vegada" perquè "cal acabar amb aquest tipus de situacions i rendes i patrimonis no declarats a tots els estaments de la societat perquè és inadmissible des de tots els punts de vista".

Segons el ministre cal evitar que a l'Estat hi hagi un sistema tributari "exigent" convivint amb "un frau que moltes vegades es refereix només a petits empresaris i emprenedors, però també a altres estaments de la societat on l'exemplaritat hauria de ser molt més concloent", ha afirmat.

stats