Política 18/08/2014

C's critica l'actitud "antidemocràtica" d'ERC per instar a desobeir el TC

Matías Alonso, secretari general del partit, vaticina que el procés sobiranista fracassarà perquè està plantejat "al marge de la legitimitat que atorga l'Estat de Dret"

Efe
1 min

BarcelonaEl secretari general i portaveu de Ciudadans, Matías Alonso, ha criticat avui el "comportament antidemocràtic d'ERC" en instar el Govern a desobeir al Tribunal Constitucional en el supòsit que el Govern central impugni la llei de consultes o el decret de convocatòria del 9-N. Alonso ha argumentat que la legitimitat democràtica és la que estableix la llei i, en aquest sentit, ha advertit al Govern que "no és propi d'una democràcia governar al marge de la legalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent de Ciutadans diu no estar sorprès pel fet que tant ERC com el seu líder, Oriol Junqueras, "deslegitimin" les institucions democràtiques de l'Estat de dret, i vaticina un fracàs del procés sobiranista. "El desafiament separatista no podrà seguir endavant en els termes en els quals està plantejat", és a dir, "al marge de la legitimitat que atorga l'Estat de Dret", ha afegit Alonso.

stats