Política 04/11/2019

La cúpula de Cs a Catalunya convoca un acte a Universitat i acaba escridassada pels estudiants

Lorena Roldán anuncia que el partit ha denunciat l'acampada juvenil a la Junta Electoral

Anna Mascaró
2 min
Carrizosa, Roldán, Sierra i Mejías, en l'atenció als mitjans a Plaça Universitat

BarcelonaDos grans altaveus han anunciat aquest dilluns l'atenció als mitjans que la líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha convocat a pocs metres de la plaça Universitat, on des de fa sis dies hi ha una acampada estudiantil de protesta per la sentència de l'1-O. La música que el partit sol fer servir en els mítings ha ressonat amb força abans que la líder de la formació es dirigís a la premsa amb un micròfon de peu acusant els acampats de ser "radicals separatistes que campen al seu aire" i anunciant que el partit ha denunciat l'acampada davant la Junta Electoral Central (JEC) perquè entén que defensa les tesis dels partits independentistes. Desenes d'estudiants s'han acostat indignats al lloc de les declaracions i han cridat consignes als càrrecs de Cs, que han respost entonant el lema "llibertat" i han acabat marxant sentint "Fora feixistes dels nostres barris" i "Els carrers seran sempre nostres". Amb tot, l'enfrontament no ha anat més enllà de les recriminacions mútues.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una extensa intervenció, Roldán ha lamentat "l'ocupació il·legal" de la plaça Universitat i l'ha atribuït a la "inacció" del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, "que diu que a Catalunya no passa res, que hi ha normalitat, quan estem veient barricades als carrers". "Evidentment, la senyora Ada Colau [alcaldessa de Barcelona] i el president Quim Torra ni hi són ni se'ls espera", ha recalcat enmig de les xiulades dels joves, que entre altres coses cridaven "Els carrers seran sempre nostres", "Llibertat presos polítics" i "Qui sembra la misèria recull la ràbia".

"Els carrers són de tothom i les universitats són de tots", ha respost la dirigent taronja en un diàleg indirecte, al qual els estudiants han reaccionat cridant "Som gent de pau". Roldán ha demanat que "els radicals independentistes" respectin les "regles del joc". "Aquest és un espai reservat a poder fer actes electorals i amb aquesta ocupació estan impedint que la resta de partits que sí que complim amb les normes el puguem utilitzar", tot i que els estudiants no són a la plaça convocats per cap partit polític sinó com a ciutadans. "Les proclames independentistes coincideixen al 100% amb els programes electorals dels partits independentistes", ha argumentat Roldán, que entre altres coses ha rebut com a resposta "Això no va d'independentisme, va de llibertat".

"¿El dia de les eleccions, les persones que vagin a votar i hagin de passar per aquí, hauran de passar per davant de tota aquesta gent? Impediran l'accés als col·legis", s'ha preguntat Roldán. "Sou uns provocadors", cridava al seu costat un activista, mentre la líder de Cs lamentava que es tallés ahir l'avinguda Diagonal "perquè ve el cap de l'Estat".

Després de l'acte, Roldán ha fet una piulada adreçada als manifestants i assegurant que "no us tenim por, no ens fareu fora de Catalunya". "En democràcia, la única cosa que sobren són els totalitaris", ha sentenciat: "Que els quedi molt clar que Catalunya som tots".

stats