Cs llança un vídeo comparant l'assalt al Capitoli dels EUA amb les protestes independentistes

El partit compara els discursos de Trump amb els de Puigdemont, Torra i Jordi Sànchez

1 min

Ciutadans manté el rumb d'una campanya dirigida a enfrontar-se a l'independentisme. El partit s'aferra a la seva fórmula original, encara que l'adapta als últims esdeveniments. La formació ha presentat aquest dilluns un vídeo en què compara l'assalt que els seguidors de l'expresident dels Estats Units Donald Trump van fer al Capitoli dels Estats Units el 3 de gener amb les protestes independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el vídeo, associa diversos discursos de Trump amb els dels expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Quim Torra, entre els quals hi ha la coneguda cita de Torra "A vosaltres, amics dels CDR. Apreteu, i feu bé d'apretar". També rememoren una crida de Jordi Sànchez (exlíder de l'ANC) a declarar-se "insubmisos a aquells tribunals i aquelles lleis que només busquen preservar la indivisible unitat de la seva pàtria". Apareixen imatges dels manifestants que van assaltar el Congrés de Washington relacionades amb altres imatges de la manifestació que es va produir davant del departament d'Economia el 2017, durant l'escorcoll judicial, i també de les protestes davant al Parlament del 2018, quan els manifestants van arribar a les portes de la cambra legislativa.

No és la primera vegada que Cs assimila l'independentisme amb l'assalt al Capitoli. El partit taronja tampoc és l'únic que ho fa: el PP i Vox també ho han fet en relació amb Podem. El líder de l'extrema dreta, Santiago Abascal, directament va comparar Trump amb el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias. Tot i que a principis de mes la líder taronja, Inés Arrimadas, admetia que no eren fets comparables atès que els seguidors de Trump anaven armats, en aquest vídeo electoral no es menciona aquesta diferència.

stats