Cs passa a l'ofensiva contra els mestres: "No hi haurà prou llistes separatistes per a tots els que es quedin sense feina"

Carrizosa avisa funcionaris i directors d'institut que poden ser inhabilitats si desobeeixen el 25% en castellà

ARA
2 min
Carlos Carrizosa

BarcelonaNo és la primera vegada que des de Ciutadans s'assenyala directament als mestres, ja sigui acusant-los d'adoctrinament (independentista) o de no respectar l'ús del castellà a les aules. Aquest dissabte el president del grup parlamentari a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha anat un pas més enllà i els ha advertit que tots els que desobeeixin l'obligació de fer un 25% de classes en castellà podran ser inhabilitats. "Hem d'advertir i recordar als funcionaris públics, també als directors d'institut, que es deuen al compliment de les lleis", ha subratllat. Per si no quedava prou clar el to desafiant, immediatament després ha afegit que "no hi hauria prou llistes de partits separatistes per a tots els que es quedin sense feina per incomplir la sentència si són inhabilitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carrizosa ha visitat a Barcelona la carpa d'una entitat que exigeix el 25% de classes en castellà, a qui ha ofert la infraestructura del partit per seguir promovent aquesta campanya i denunciant aquelles escoles que no compleixin les sentències. L'última polèmica ha arribat quan un institut de Manresa s'ha negat a canviar el seu projecte lingüístic tot i la sentència judicial. "Suposo que el director espera unir-se a una llista electoral que defensi les seves idees", ha insistit Carrizosa, que l'ha acusat de "retallar els drets dels alumnes i dels pares" que volen que els seus fills rebin un 25% de classes en castellà.

El líder de Ciutadans ha insistit que iniciaran accions penals contra els responsables de la conselleria d'Educació i ha tornat a carregar contra els mestres quan ha assenyalat que "el caprici i la ideologia dels funcionaris no ha de ser allò que els guiï en les seves responsabilitats" docents. "Mentrestant el Partit Socialista mira cap a una altra banda", ha conclòs per repartir responsabilitats entre l'independentisme i el PSC.

stats