Política 16/11/2018

Cunillera retreu a Torrent que un membre de la mesa titllés la Policia Nacional de "força d'ocupació"

Emplaça Torrent a traslladar la crida al "respecte" entre diputats a la relació entre institucions

Europa Press
1 min
La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el president del Parlament, Roger Torrent, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha retret per carta al president del Parlament, Roger Torrent, que el secretari primer de la mesa de la cambra catalana, Eusebi Campdepadrós (JxCat), rebutgés assistir a un acte de la Policia Nacional a Tarragona al·legant que és una "força d'ocupació". En la mateixa missiva, a la qual ha tingut accés Europa Press, Cunillera ha criticat que l'afirmació de Campdepadrós "sigui més pròpia d'una actuació més pròpia d'un determinat partit polític que d'un membre de la mesa del Parlament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cunillera explica que el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, va convidar diverses personalitats i càrrecs electes a la celebració dels Àngels Custodis, patrons de la Policia Nacional, i que la resposta del diputat de JxCat no "s'adequa als estàndards de respecte institucional". Així, la delegada va demanar, fent referència a l'última crida al "decòrum" i al "respecte" entre diputats, que aquesta màxima també es traslladi a "les relacions entre institucions i els seus representants".

En aquest sentit, Cunillera recorda que "aquesta delegació, així com les quatre subdelegacions, s'ha regit pel màxim respecte institucional, obertura i diàleg. Per aquest motiu, conclou la carta, emplaça Torrent a animar que "no hi hagi sortides de to i despropòsits" com els que ha protagonitzat el secretari primer de la mesa del Parlament.

stats