La CUP i Aliança Catalana compartiran grup mixt al Parlament

Sílvia Orriols se'n riu a través de les xarxes: "Ens ho passarem bé"

ARA
2 min
La diputada Laia Estrada.

BarcelonaMalgrat que en les últimes setmanes havien estat negociant la cessió d'un diputat amb Esquerra i, fins i tot, amb els comuns, finalment la CUP haurà de compartir el grup mixt amb els diputats d'Aliança Catalana. Així doncs, els dos partits, ideològicament oposats, hauran de compartir espai i temps durant els pròxims quatre anys —sempre que les negociacions d'investidura tirin endavant—. Les negociacions per a la cessió d'un diputat han fracassat per les dificultats que hi posa el reglament del Parlament de Catalunya, que no hauria deixat tornar al partit d'origen el diputat cedit. Així doncs, en cas que s'hagués "deixat" un escó a la CUP, aquest hauria hagut de quedar-se tota la legislatura al seu grup parlamentari, o bé obtenir la consideració de diputat no-adscrit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta situació obligarà els dos partits a compartir diferents espais, com ara el temps de les intervencions parlamentàries o la capacitat de presentar iniciatives legislatives. Ara bé, gràcies a haver obtingut quatre diputats, la CUP sí que podrà formar subgrup parlamentari, cosa que no podrà fer Aliança Catalana, ja que es necessiten tres escons per constituir-se com a tal. El partit de Sílvia Orriols només en va aconseguir dos. Aliança Catalana i els cupaires s'han vist abocats a compartir grup després que tota la resta de grups ja hagin estat registrats. És a dir, ja no queda cap partit a l'hemicicle que pugui cedir-los cap diputat.

Per la seva banda, Sílvia Orriols ha reaccionat a la notícia fent-ne mofa a través de les xarxes socials. Després que la CUP fes tot el que estava a les seves mans per no compartir grup amb la formació d'ultradreta, l'alcaldessa de Ripoll ha publicat un tuit amb una captura de pantalla de la notícia en què deia: "No facis aquesta cara, Laia [Estrada], que ens ho passarem bé..."

stats